За или против декриминализацията на марихуаната?

Модератор: Lord

За или против декриминализацията на марихуаната

ЗА
67
47%
ПРОТИВ
77
53%
 
Общо гласове : 144

За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот tinglit » 05 Ное 2008, 21:49

Какво е мнението ви по този въпрос?Не е зле да обосновете отговора си :wink:
Гласувайте! :wink:

Промених заглавието - изписах го с малки букви.
Пора
Последна промяна tinglit на 05 Ное 2008, 22:01, променена общо 1 път
...Work smart, not hard!...
Аватар
tinglit
Пишете, о, братя
 
Мнения: 239
Регистриран на: 15 Фев 2008, 18:37
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯТА НА МАРИХУАНАТА

Мнениеот Joker » 05 Ное 2008, 21:54

Против! Декриминализацията на марихуаната не е краен резултат, а само стъпка в един по-дълъг процес на легализиране на меките, а после и на твърдите дроги. Трябва да бъде спрян още в началото! :evil:
Joker
Легендарен флуудър
 
Мнения: 10065
Регистриран на: 27 Мар 2006, 18:21
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯТА НА МАРИХУАНАТА

Мнениеот ники » 05 Ное 2008, 22:18

Мише, много си инициативна ;) Иначе съм против. Тя консумацията й и сега е твърде голяма, пък какво остава, ако е декриминализирана. Ти да не би да си лично заинтересувана от развитието на въпроса? ;)
Аватар
ники
Чалгар
 
Мнения: 7239
Регистриран на: 19 Юни 2008, 20:06
Благодарил (а): 61 пъти.
Поблагодарили: 499 пъти.

Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯТА НА МАРИХУАНАТА

Мнениеот MidwinterSun » 05 Ное 2008, 22:35

И аз съм против.

Наясно съм с мнението (а и до известна степен с доказателствата в практиката), че ако марихуаната бъде официално разрешена, то интересът към нея ще спадне, защото ще изпадне от категорията "забранен плод".

Въпреки това имам крайно негативна нагласа към всякакъв вид наркотици. Гледам подозрително дори цигарите, твърдия алкохол и кафето. Какво остава за тревата... Случвало се е човек да пуши трева в мое присъствие и оттогава твърдо не мога да се съглася с мнението, че това е безвредно. (Изключвам случаите, в които тревата се използва за лечение на глаукома и някои други болести... но то и това не знам дали е позволено.)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
лейди британска котка
 
Мнения: 9043
Регистриран на: 01 Авг 2008, 10:46
Местоположение: София
Благодарил (а): 317 пъти.
Поблагодарили: 1110 пъти.

Re: ЗА ИЛИ ПРОТИВ ДЕКРИМИНАЛИЗАЦИЯТА НА МАРИХУАНАТА

Мнениеот Лорд Носферату » 05 Ное 2008, 22:58

Аз съм за криминализирането на обикновените цигари, че и на кафето, ти за трева питаш :Р Тревата е за полянка, да ти радва окото със зелено и да ти мирише свежо. Единствената причина да се декриминализира, е че употребяващите я не искат да се крият от чичко полицай. То ако това е причина да се направи дадено нещо законно...
Пък после ще припискат за гъбките да станат законни. И после защитата в съда - убих оная майка с бебето, ама бях напушен/нагъбен и ги мислех за гигантски комари. Простено ми е.

На който му липсва воля, да се крие в ъглите и да пуши. Не да се добавя и тая смрад във въздуха и да гледаш нагло-тарикатски ухилени физиономии на "о-толкова-готино-е-да-пафкаш-трева" зависимите индивиди. Тия ги получавам достатъчно и от някои пушачи.
Аватар
Лорд Носферату
Средновековно невъзможен
 
Мнения: 3970
Регистриран на: 04 Фев 2005, 15:06
Местоположение: На една плюнка разстояние от Ректората
Благодарил (а): 17 пъти.
Поблагодарили: 56 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот aL` » 06 Ное 2008, 00:20

viewtopic.php?f=15&t=1618&hilit=%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D1%83%D0%B0%D0%BD%D0%B0 - още малко мнения по въпроса.

Казват, че декриминализирането ще доведе до по-високо качество на тревата :) и спад в цената. Ще има допълнителни приходи за държавата, сигурно ще се развие и туризъм в направлението - ето, Холандците правят луди пари от цялата тази история. Може по-успешно да се регулира и наблюдава потреблението, доколкото въобще сега това се прави .Тревата не е никаква дрога, а естествен природен продукт. Освен това, конопът е растение, което има изключително много приложения, при все че е просто една "трева" ( из нета има една много интересна статия по въпроса, но нямам възможност да я потърся сега ) и т.н. и т.н.
Аз си мисля, че за така наречената декриминализация трябва просто желание, стабилна държава, която да регулира ситуацията така, че тя да е изгодна и съответното самосъзнание в гражданите - все неща, които ни липсват.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
aL`
Постоянно присъствие
 
Мнения: 616
Регистриран на: 07 Фев 2007, 11:47
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 2 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Дичоу » 06 Ное 2008, 01:09

За да не бъда нападан заради това което ще напиша надоле...от сега казвам...НЕ УПОТРЕБЯВАМ!!!(редовно)
Въпреки това съм ЗА легализирането...не само на тревата...но и на бомбони, коки, и т.н наркотици...
Причини:
1) Аз разбирам демокрацията така....Свободата на всеки да се простира до там, до където не ограничава свободата на другия... с какво нарушава свободата на някой друг...този който се друса???
2)Нито тревата...нито употребата на други наркотици ще престане с криминализиране и затвори...добре...защо тогава да не се печели от нея...то се печели де...но не държавата а гадните дилари (които наистина би трябвало да лежат по затворите)
3)Нещо като е легално подлежи на контрол...за качество,съдържание и т.н...като е нелегално...ви е ясно, че една десетка херца например...съдържа негасена вар..прах за пране и още какво ли не...е как да не измират наркоманите...
4) Има вещества обявени за наркотични, без да е доказана вреда от употребата им...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Дичоу
Дръменбейсонафт
 
Мнения: 2291
Регистриран на: 14 Мар 2007, 22:20
Местоположение: Планината
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот pi4 » 06 Ное 2008, 01:44

Трябва немедлено да се декриминализира
уфф ква сложна дума
Изображение
http://andreasite.eu/
http://payner.bg/
http://planeta.tv/
http://store2.data.bg/emiliafans/
http://www.kamelia-online.com/
Иванина-най-достойна да спечели Big Brother4
9.12,зала 1 на НДК,19ч.-7 години Планета тв
Аватар
pi4
Френски възпитаник
 
Мнения: 2563
Регистриран на: 25 Фев 2006, 02:03
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 7 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Лорд Носферату » 06 Ное 2008, 02:22

Кажи Паразауролофус сиртокристатус :)

Малко песимизъм от мен. То легализирането няма да насочи много пари към държавата. Не разбирам много от тия работи, но не си представям да е чак толкова голям ефектът. Дори да отидат солидни суми в хазната, нали се сещате, че те няма да стигнат до народа или поне не целите.
Напротив, криминализирането и затвора помагат, макар и далеч не колкото трябва. А ако всеки, у когото намерят и една доза наркотик, отива в затвора за десет години? Дори другите да не се замислят, малко по малко ще се прочистим от наркомани. А кажи после, че няма ефект.
Че ще докара туристи, ще докара, ама нали зарад същите тези туристи си изнасилихме бреговата ивица. Сега всеки ще реши да прави я пак хотелче, я десететажна пушилня с "ол инклузив" сауна и 20 басейна, я нещо друго. И пак ще заминат за тях и горички и полянки родни.
Всички знаем какъв е "контролът" в държавицата ни. Малко като лунната атмосфера. Много-много го няма. Да има контрол на сланината в каймата? На водата в сиренето и изварата? На качеството на киселото мляко? Пак ще се пробутват ментета, ама ще са са държавно одобрени. Навремето имаше вицове за клечките в цигарите. Утре ще е за живовляка в тревата.
За мен наркотик не е нещо, което е вредно - рентгенът е вреден, ама не е наркотик. Това е нещо, от което нямаш нужда по рождение, но не можеш да се откажеш. Затова и кафето при някои хора слагам там. А цигарите са ясни.
Ами друсащите се много биха пречили на свободата на другите, смея да твърдя. Сега знам, че тия са предимно в градинките посред нощ и в разни по-мрачни квартали. Но ако могат свободно да се друсат с какво ли не я на пл. Гарибалди, я пред президентството, аз как ще си пусна спокоен детето от там да ходи на училище? Откъде ще знам, че някой не е изпил там нещо си, че да му прищрака и да почне да прави глупости? Факт е, че айде, може и да не са всички, но някои наркотици влияят на сетивата, мисленето, задръжките и т.н. Като добавиш факта, че от подобно легализиране ще се възползват предимно 18-25 годишните (по-младите пак ще се крият), дето и без това са достатъчно луди глави, а кажи, че не става опасна комбинация. Да, някои ще са дружелюбни друсани хипита в собствен сос. Други ще налитат на бой. Трети ще налитат на дечица. Четвърти директно ще се пльоснат и ще умрат. Ако разните наркотици са законни, няма ли да зачестят случаите на смърт от свръхдоза, примерно? И да се върнем на децата, надали някой иска срещу училището на детето му да се продава хероин.
Ми дай да легализираме и карането пиян. Всеки да е свободен да кара както си иска, без директно да пречи на свободата на другите.
Честно казано нямам нищо против да измират наркоманите. И те са в грешна еволюционна посока. Те са болните в стадото и е по-добре без тях. Направили са избора и грешката. Толкоз. Но имам против да измират други заради тях, като броят ще нарастне значително, ако друсането стане законно.
Положителни страни от легализирането дори някой да успее да намери, няма да са колкото отрицателните.
Аватар
Лорд Носферату
Средновековно невъзможен
 
Мнения: 3970
Регистриран на: 04 Фев 2005, 15:06
Местоположение: На една плюнка разстояние от Ректората
Благодарил (а): 17 пъти.
Поблагодарили: 56 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Boromir » 06 Ное 2008, 02:30

Браво! Пълен риспект и за формулирането на причините, и за изказа им. Отличен пост. :salute: :notworthy: :notworthy:
Изображение
Аватар
Boromir
Proud and Noble Man
 
Мнения: 4801
Регистриран на: 06 Авг 2005, 20:12
Благодарил (а): 2 пъти.
Поблагодарили: 106 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Don Horhe » 06 Ное 2008, 06:44

Първо, има още поне 2 такива теми, в които всеки си е изказал мнението на дълго и на широко. Предлагам ви преди да обсъждате да прочетете няколко от хилядите статии по темата за легализирането на леките наркотици марихуана, гъби, ЛСД, екстази (не амфетамини, а MDMA - има голяма разлика, въпреки сходната химическа структура) и предвид прочетеното, сам да си направи изводите дали забранените вещества са всъшност толкова вредни, колкото се опитват да ни убедят. Да сте чували някой да е умрял от прекалена употреба на гъби, ЛСД или трева? Не.. Да сте чували някой да е умрял от прекалена употреба на алкохол и цигари? Сега, ако си дебил и решиш примерно да караш кола, да работиш с флекс или подобни работи под влиянието на каквото и да е, дори и ако си сънен, и се нараниш - не са ти виновни веществата. Абе с две думи - ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЯТА. Тук съм съгласен с Дичоу. Личната свобода се изразява в това, да правиш каквото си искаш, стига да не пречиш на другите. С какво група хора, наяли се с гъби и отишли в гората да се порадват на новите усещания пречи на останалите?
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)
Изображение
Аватар
Don Horhe
Spiritchaser
 
Мнения: 2495
Регистриран на: 31 Юли 2007, 12:00
Местоположение: Orphalese
Благодарил (а): 37 пъти.
Поблагодарили: 33 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Лорд Носферату » 06 Ное 2008, 07:33

Не ми трябват статии, за да изградя мнение. Също както мнението, което имам сега, не ми е натрапено от някого, а сам съм достигнал до него.

Да се повторя. Те не отиват в гората. Те сега са в гората. Ако им позволим да се нагъбват законно, ще излязат от гората и ще се радват на какво ли не сред останалите хора, включително и на простотиите си. Виждал си пияници, които да се ръчкат я в трамвай, я на концерт, я на улицата. И викат. Други още в кръчмата почват да се правят на интересни. Ми това не е ли пречене на останалите, аз като не искам да го гледам, слушам и мириша такова нещо? Той ли е в правата си да ми разваля вечерта или аз съм в правата си да го хвана за яката и колана и да го изхвърля?
От много цигари се умира. Познавах двама (единият ми беше чичо), дето така си заминаха.
И съм сигурен, че можеш да се натровиш достатъчно с алкохол, за да си отидеш също. Не след време да живееш с някаква имитация на бивш черен дроб, а директно. Ако не това, до може да се натряскаш достатъчно, че да паднеш от орлов мост, ако щеш, да си счупиш врата и айде. Умира се. Да, дебилите ще се качат на кола. Ама нали се сещаш, че тия дебили са ни в излишък? Или поне не виждам да свършват. И защо си мислиш, че няма да има такива, сред употребяващите теоретично бъдещите законни вещества? Ще се издават дипломи за кока и книжки за гъби ли? Дори от най-обикновена ракия като прекалиш, може да се дебилизираш. Колкото и свестен да си иначе. Какво остава за нещо по-силно? Да, аз като се напия, заспивам. Ти като се напуши може да разказваш страшни вицове. Но друг ще стане нещо по-опасно.
За гъби, ЛСД и трева не знам дали можеш да умреш от свръхдоза. Но ще се намерят хора, които да искат да проверят това. Или да се възползват от него. Но кажи ми, като започне някой да халюцинира от гъбите, не е ли възможно да навреди я на себе си, я на околните?
И пак да повторя, не говорим за големи хора, дето знаят какво рискуват, какво правят и колко могат да го правят. Говорим за 18-25г. Тия хора, дето най-много катастрофират. Може би и най-много пият. И се бият. Те са луди с пистолети, ти искаш да им дадеш автомати.
Освен тях ще има и новопокръстени. Досега не са опитвали нищо, но щом е законно, юруш на промоцията по българскому. Колко от тях знаят какво правят? Колко от тях ще злоупотребят? Колко ще се натровят и макар да не умрат, ще им е доста кофти.
Да помислим и за парите. Да, може да спадне малко цената, ако е законно, но бройката ще се увеличи. И това е зависимост. Да, някой може да си пафка ей-тъй, веднъж седмично преди дискотечката. Ама всички ли ще са като него? Или ще има някои, дето ще пафкат по цял ден, заради кефа? Ще им трябват пари. Парите им ще свършат. Какво става после? Няма сами да си ги печатат. Познавах едно момче, дето не знам на какво беше, но уж беше спряло. Но после открадна пари, взе си свръхдозата и дотам. Беше не по-голям от мен сега.
Като сме започнали, дай да зачекнем и под 18г. Незаконно е да пият и пушат, ама като има тия работи във всяка будка и си купуват. И на 13 години отиват в изтрезвителното. 16-17г си ползват разни я хапчета, я друго, но поне са малко (и такъв човек познавам, но още е жив, слава богу). А ако тия хапчета ги има във всяка будка? Нали се сещаш колко бързо децата ще се снабдяват. Ще почнат с трева и ЛСД и после колко време ще им трябва да минат на друго, дето дотогава и то ще е легализирано?

И я да обобщя. Ако се легализират леките наркотици. Ти, лично ти, можеш ли да ми гарантираш, че опасните шофьори няма да станат повече? Че никой, употребил тези вещества, няма утре да смаже някой мой приятел на някоя спирка? Можеш ли да гарантираш, че някой зажаднял за дозата идиот няма да убие майка ми в някоя по-безлюдна уличка за едните пет лева, с които да си вземе от магазинчето нещо? Можеш ли сам на себе си да обещаеш, че дъщеря ти вместо кроасани в училище, няма да си купува ЛСД и гъби и няма да злоупотреби с тях? Изобщо каква гаранция ще дадеш на мен и на другите, които не споделяме мнението ти за леките наркотици, че абсолютно всеки, който ще ги употребява след узаконяването им, ще е безвреден и пълноценен член на обществото? Кажи ми.

ПП: Наистина имам чувството, че единствената обоснована причина за нещо подобно е личното желание на всеки, употребяващ малко или много, за малко повече свобода, подкрепено от увереността, че той самият е добър човек и не би наранил никого. И че светът ще е много готин, ако може да си взима наркотика свободно.
Ми и аз искам свободата да вляза в парламента, да гледам какво правят и да ги питам защо вършат глупости и въртят мед и локуми, когато трябва да се говори ясно. Знам, че няма да посегна на никого. Но с мен ще влязат двама атентатори, трима сатанисти, трима скинари, които искат да бият сатанистите по телевизията и да сложат някой и друг графит, две куки, които искат да гледат сеир, пет циганки, които да продават здравец, две мутри, дошли да питат за рушвети, единайсет джебчии, трима мъртво пияни тинейджъри в търсене на водка и майтапи, шест баби дошли, щот има опашка и един съмнителен тип, който да продава наденички на самогърлопрерязваща цена. Не ги познавам. Ама стой да видиш какво ще стане.
Погледнете от друга гледна точка, бе хора.
Последна промяна Лорд Носферату на 06 Ное 2008, 07:43, променена общо 1 път
Аватар
Лорд Носферату
Средновековно невъзможен
 
Мнения: 3970
Регистриран на: 04 Фев 2005, 15:06
Местоположение: На една плюнка разстояние от Ректората
Благодарил (а): 17 пъти.
Поблагодарили: 56 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Boromir » 06 Ное 2008, 07:36

Don Horhe написа:С какво група хора, наяли се с гъби и отишли в гората да се порадват на новите усещания пречи на останалите?


Пренебрежимо малък процент от наялите се с гъби, надрусали, напушили и прочие хора преживяват "новите усещания" сами в гората, далеч от евентуални странични жертви на същите тия усещания. От този малък процент още по-малък е процентът от хора, които имат макар и минимален контрол върху стремежа си към "новите усещания".

Човек има достатъчно вътрешни източници на вдъхновение и живот, за да се мърси с тези свинщини. За мен наркоманщините и изобщо зависимостите от подобни вещества (алкохол и цигари вкл.) са белег и на слаба душевност наред с глупостта.
Изображение
Аватар
Boromir
Proud and Noble Man
 
Мнения: 4801
Регистриран на: 06 Авг 2005, 20:12
Благодарил (а): 2 пъти.
Поблагодарили: 106 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот Лорд Носферату » 06 Ное 2008, 07:51

Boromir написа: Човек има достатъчно вътрешни източници на вдъхновение и живот, за да се мърси с тези свинщини. За мен наркоманщините и изобщо зависимостите от подобни вещества (алкохол и цигари вкл.) са белег и на слаба душевност наред с глупостта.


Именно! Зависимостта е слабост и тази слабост може да навреди и на индивида и на околните.
Аватар
Лорд Носферату
Средновековно невъзможен
 
Мнения: 3970
Регистриран на: 04 Фев 2005, 15:06
Местоположение: На една плюнка разстояние от Ректората
Благодарил (а): 17 пъти.
Поблагодарили: 56 пъти.

Re: За или против декриминализацията на марихуаната?

Мнениеот aL` » 06 Ное 2008, 09:54

Лорд Носферату, хубаво пишеш, но за съжаление всичко това са предположения, които се оповават на много "ако"-та, които цапат гащите и миришат. За мен лично е доста неправилно човек да си мисли, че всичко започва от него, да гради мнение само от личния си опит и да не черпи информация от опита на останалите. За това и задаваш много въпроси - явно незнание. А и въпросите са все по проблеми с много променливи, тревата може да е една от многото.
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
aL`
Постоянно присъствие
 
Мнения: 616
Регистриран на: 07 Фев 2007, 11:47
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 2 пъти.

Следваща

Назад към България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron