Сурогатното майчинство - за и против

Модератор: Lord

Сурогатното майчинство - за и против

Мнениеот Aliya » 19 Авг 2012, 16:27

Наскоро българските медии превърнаха във водеща новина несъгласието на българската църква със сурогатното „майчинство“, и разбира се, в още по-голяма, топ новина бг медиите превърнаха концертът на лайди Гага. Може би защото преди това църквата беше осъдила и нейното Гага „изкуство“.
Защо обаче медиите се явиха в ролята на толкова яростни защитници на сурогатното „майчинство“ и лейди Гага!?

Ако се върнем назад в човешката история, ще видим, че от край време и чак до днес в човешкото общество жената винаги е била подтискана, мачкана, отричана и упреквана. Жената винаги е била държана в икономическа и политическа зависимост, манипулирана и изнудвана, експлоатирана, отричана и осъждана – за това, че е Жена!
Всички организирани религии през вековете без изключение са отреждали на жената подчинена и второстепенна роля, осъждали са жената като греховна и недостатъчно добродетелна, за разлика от мъжа, който е призван да я поучава и контролира. Като се почне от библейската история за изкусителката Ева, мине се през осъждането на женската външност и постоянните опити за забулването й и се стигне до днешната наложена по модните подиуми и в бизнес средите мода на мъжката жена, облечена в мъжките панталони и костюми, или просто на антижената с малки гърди, мъжко тяло и прическа с оголен офицерски врат - жената без женско тяло, жената момче, послушен и предан последовател и помощник на мъжа, безропотен изпълнител на мъжките желания.
Достатъчно е да се разходим по улиците на който и да е град в Западна Европа или САЩ, за да видим този унисекс безопасен образ, наложен като „моден“ отпечатък върху всяка съвременна жена.

Едновременно с това по шоу сцените се разхождат на високи токчета женски карикатури с агресивен грим и вулгарно облекло, задължително ексхибиционистки и хомосексуалистки, които с подивелите си крясъци и агресивното си войнствено поведение имат за цел, разбира се подплатено с изкусно шоу, дизайн и светлинни и музикални ефекти, да те убедят (или по-скоро да внушат на твоето подсъзнание) какво животно е жената! И как българският флаг трябва непременно да бъде асоцииран с откровена хомосексуална порнография и ексхибиционизъм на шоу сцената (метод, равняващ се по ефект на участието на американския посланик в последния гей парад в София)!
Предполагам в горното описание всички разпознахме концерта на лейди Га(р)га!

И предполагам всички ще се съгласите с мен, че изкуството разполага със средства за безспорна внушаемост, като се цели директно в човешкото подсъзнание, което е най-трудно да бъде изчистено от такива разрушителни „плевели“.
И като се има предвид, че подготовката на такова шоу струва милирди, така, както милиарди струва и модната индустрия, се питам кому е притрябвало да харчи толкова много пари и най-важното човешка енергия, за да създава Изкуството на Омразата и Агресията!? И за да насажда агресия, войнственост, вулгарност, незачитане на човешкото същество и най-вече на женската му половина!?

И защо му е притрябвало на нашия вътрешен министър, призван да ни пази от агресията и насилието, да води показно дъщеря си и жена си на концерта на Лейди Гага, където именно агресията, насилието и хомосексуализма се насаждат като модел за подражание!?

Защо насажданата нова култура на хомосексуализма и човеконенавистничеството се е прицелила в Жената и с какво Жената толкова плаши кукловодите на света!?

В естеството си Жената е носителката и пазителката на Живота. Жената е земна и естествена, жената е любов и грижа, прошка и всеприемане.

Един наш просветлен съвременник Китанджи казва: Ако Бог е морето, а мъжът е сушата, то жената е онази тънка крайбрежна ивица, постоянно заливана от водата, от Бог.

Жената е връзката между мъжа и Бога, между мъжа и естеството на Съществуванието. Жената е майката на живота и е всеотдайно отдадена на неговото опазване и закрила. Затова и силата й е огромна, а всяка сила плаши завоалираните интереси.
В един непрекъснато насаждан свят на хомосексуалността, проституцията и сурогатното „майчинство“ жената е сведена единствено до безопасен репродуктивен орган и тяло за използване като вещ, за да ражда на гей семействата деца по планирана поръчка така, както се притопля чуждо ястие във фурна. По този начин жената е унизена не само тялом, но и духом. Защото ако на една майка й отнемаш рожбата, та било то и в планирано раждане чрез така нар. Сурогатно „майчинство“, ти й разкъсваш не само тялото, но и душата – и нейната, и тази на детето й.

Ето защо сурогатното „майчинство“ е всъщност анти – майчинство, отлъчвайки майка от детенцето й така, както само еничарите някога са го умеели!
Сурогатното майчинство е и вид проституция и търговия с човешките тела, на път да бъде узаконена и световно наложена.
Сурогатното майчинство е нечуван геноцид не само срещу жената, но и срещу децата, и срещу цялото човечество, като посяга на корена на човешкото съществуване – майчината любов и неразривната връзка между майка и дете.

Ето защо недоумение и възмущение буди у нас, българите, фактът, че българските медии все по-често се заиграват със защитата на сурогатното „майчинство“. И както е модерно тези дни, представят сурогатното „майчинство“ като заплашено от ‚дискриманация“, или като признак на „старомоден морал“ или „етническа нетърпимост“.
И Току виж и Комисията за защита от дискриминация взела, че написала доклад в защита от посегателство.
А жената кой ще защити от посегателството на Насажданата култура на омразата и насилието!?
aliya.blog.bg - "Който е Господар на себе си, няма друг Господар!" - Лао Дзъ
Aliya
В началото бе словото
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Май 2012, 17:52
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот slighter » 19 Авг 2012, 16:35

Aliya написа: Защо обаче медиите се явиха в ролята на толкова яростни защитници на сурогатното „майчинство“ и лейди Гага!?

Ми щото всички са в отпуска и няма за какво друго да пишат.
Аватар
slighter
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2220
Регистриран на: 23 Фев 2006, 21:00
Благодарил (а): 243 пъти.
Поблагодарили: 345 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот Туида » 22 Фев 2013, 02:35

Нашите медии си въобразяват, че като следват сладникавото поведение на западните си и американски колеги, правят нещо същствено.

Много болна тема!
Много нечисти помисли, много болно психически общество!
Туида
В началото бе словото
 
Мнения: 22
Регистриран на: 21 Фев 2013, 04:47
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот Kristo » 22 Фев 2013, 03:12

Разбира се, че сурогатното майчинство е майчинство, всеки който отрича тази опция може да пробва да си представи, какво би било на родителите му, ако той не съществуваше и те нямаха деца. Единствения начин да кажеш "те биха се кефели да ме няма" е ако си кофти човек. Ако това е така, моля кастрирайте се, за да няма повече издънки. Бог така иска, не е моя идея.
"Смисълът на цивилизацията е да остави на следващото поколение повече начини за забавление, както и по-малко проблеми за решаване. Ако остави повече проблеми и никакви нови забавления, то това се нарича геноцид."

Кристо - За смисъла на нещата, 2014г.
Аватар
Kristo
очарователен тормозник
 
Мнения: 22913
Регистриран на: 30 Окт 2007, 23:22
Местоположение: Меден Рудник Сити
Благодарил (а): 416 пъти.
Поблагодарили: 629 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот Ер Малка » 22 Фев 2013, 04:01

Попадам на такива постове и се чудя защо изобщо влизам във форуми...
Изображение


edit:
Kristo написа: моля кастрирайте се, за да няма повече издънки. Бог така иска, не е моя идея.

Here, take my like.
"Сняг се сипе на парцали,
щом се сипе- 'начи вáли."
-Аристотел
Аватар
Ер Малка
Magnolia
 
Мнения: 1321
Регистриран на: 10 Апр 2012, 12:43
Местоположение: Utopia
Благодарил (а): 392 пъти.
Поблагодарили: 406 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот ники » 22 Фев 2013, 06:26

Сурогатното майчинство е нещо е хубаво и полезно. Често е единственият начин за двойки, които не могат сами да имат деца, да създадат семейство. Ничие достойнство не е засегнато, ако всички страни го желаят.

А това че майката е пазителка на живота, че е връзка между между мъжа и Бога и т.н. просто не отивам, на идеите, които обществото се стреми да има в 21 век.
Аватар
ники
Чалгар
 
Мнения: 7239
Регистриран на: 19 Юни 2008, 20:06
Благодарил (а): 61 пъти.
Поблагодарили: 499 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот Туида » 22 Фев 2013, 22:08

Не е ли по-важно да се питаме, защо толкова двойки не могат да имат деца?
Туида
В началото бе словото
 
Мнения: 22
Регистриран на: 21 Фев 2013, 04:47
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Майчинство ли е сурогатното „майчинство“ и защо Лейди се

Мнениеот MidwinterSun » 22 Фев 2013, 22:11

Ами защо не ни просветлиш? :lol:

Името на тази тема ми бърка в здравето. Мисля да го съкратя.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
лейди британска котка
 
Мнения: 9043
Регистриран на: 01 Авг 2008, 10:46
Местоположение: София
Благодарил (а): 317 пъти.
Поблагодарили: 1110 пъти.

Re: Сурогатното майчинство - за и против

Мнениеот Туида » 22 Фев 2013, 23:04

Изкуственото просветление е като създаване на естествен имунитет с изкуствени ваксини.
Или заместване на майчината кърма със изкуственото мляко.
/мога да дам и по-ясен пример, но ще наруша изискванията на форума/

За този вид майчинство, то не е майчинство, а бизнес, който предполага невероятни последици и за двойката поръчала бебето и за майката родила бебето. Да се поставяме на мястото на бездетната майка е едно, но да се поставяме на мястото на съпруга, дал възможността на съпругата си да износи бебе на друга фамилия е друго.

Момичетата от юридическия факултет са не само красиви но и умни/ да речем/. Идва една фамилия при някоя от вас и бъдещият татко ви харесва, за майка. Вие ще се съгласите ли?
Ами ако мъжът е причината за безплодието? Тогава съпругата си харесва за донор колега от факултета!
Очарователно!


Или това ще е въпрос на случаен избор, има жени, готови да износват бебета срещу заплащане, но вие не сте им виждали очите. Или момчета отиват в стаичката със съответните списания до получаване на желания резултат. Има ли такъв вариант?

Техническото изпълнение на всичко това е доста жестоко.
Туида
В началото бе словото
 
Мнения: 22
Регистриран на: 21 Фев 2013, 04:47
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Сурогатното майчинство - за и против

Мнениеот Kristo » 22 Фев 2013, 23:31

Абе то и писането по форуми е изкуствен вид общуване, което уж замества реалното. Защо го ползваш?
"Смисълът на цивилизацията е да остави на следващото поколение повече начини за забавление, както и по-малко проблеми за решаване. Ако остави повече проблеми и никакви нови забавления, то това се нарича геноцид."

Кристо - За смисъла на нещата, 2014г.
Аватар
Kristo
очарователен тормозник
 
Мнения: 22913
Регистриран на: 30 Окт 2007, 23:22
Местоположение: Меден Рудник Сити
Благодарил (а): 416 пъти.
Поблагодарили: 629 пъти.

Re: Сурогатното майчинство - за и против

Мнениеот Crippled Alice » 22 Фев 2013, 23:53

Туида, искрено ти пожелавам да не ти се случва да не можеш да имаш деца.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2310
Регистриран на: 22 Юли 2008, 17:39
Местоположение: София
Благодарил (а): 853 пъти.
Поблагодарили: 370 пъти.

Re: Сурогатното майчинство - за и против

Мнениеот Туида » 07 Мар 2013, 07:06

Crippled Alice написа:Туида, искрено ти пожелавам да не ти се случва да не можеш да имаш деца.Благодаря за пожеланието, на никого не го желая и аз.
Точно затова например съм и против ваксината срещу рак на матката и изобщо против масовите ваксинации.

Но тук става въпрос не за невъзможност да осиновиш дете, да бъдеш майка или баща на детенце, а за съвсем друга идея.

Когато се пита, защо все пак хората не могат да имат деца, никой дори не иска да се замисли. Там е мъглата.

Kristo написа:Абе то и писането по форуми е изкуствен вид общуване, което уж замества реалното. Защо го ползваш?


Писането по форуми не е изкуствено общуване. Нещо, в което си вложил и време и емоция, можеш ли да кажеш, че не е било.
Всеки докато пише мисли, като се изключат случаите на едносричкови овации, с които се цели привличане на нечие внимание.
За мен е удоволствие да чуя от опонент мое мнение след време и признавам и аз приемам мнение на друг, на когото съм опонирала и никак не ме е срам да го кажа. Определено вярвам, че когато човек е доброжелателен и мнението му е добро.

Следва продължение във времето, когато осъзнаваш правотата си или започваш да се съмняваш с нея.
Имах една много добра мъжка компания, която ме научи първо, да не се страхувам и срамувам, че имам различно мнение и второ, да си признавам грешките.

Проблемите около нас са само следствие от една централна грешка. Включително темата на тази страница.

Между другото, още съм под впечатление за Пламен от Варна и някак си не ми се пише.
Особено като разбрах, че в линейката е казал "не исках да се убивам"...... Тягостно...
Туида
В началото бе словото
 
Мнения: 22
Регистриран на: 21 Фев 2013, 04:47
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.


Назад към България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта