"Пайнер Медиа" ООД БЕНЕФИЦИЕР!!! по Оперативна програма

Модератор: Lord

Субисидрането на Пайнер от ЕС е?

Подигравка с българска култура и унижение пред чужденците;
1
5%
Голямо морално падение;
3
14%
Грешка, парите би следвало да отидат на друго място;
1
5%
Просто бизнес, не е наша работа;
2
9%
Чудесен пример, който другите компании трябва да последват;
11
50%
Слабо ме интересува чалгата и всичко производно на нея;
1
5%
Първо си оправи правописните грешки, пък после ми говори как и за какво става въпрос.
3
14%
 
Общо гласове : 22

"Пайнер Медиа" ООД БЕНЕФИЦИЕР!!! по Оперативна програма

Мнениеот ники » 15 Яну 2013, 20:58

Хайде, още една тема, в която бих се радвал да се хванем за гушите :mrgreen:

Та, както вече и племеника ми, в момента първокласник, вероятно знае, "Пайнер Медиа" ООД е одобрено за БЕНЕФИЦИЕР!!! по оперативна програма "Конкурентоспособност" при съфинансиране от ЕС в размер на 1,9 млн. лв. Пайнер додават 1,2 млн.

News feed-ът ми във facebook беше залят от гневни коментари на потресени потребители, които се убеждават един друг, че копаем моралното дъно. Други по-умерени като цяло твърдяха, че финансирането на Пайнер по програма, целяща стимулиране на конкурентоспособността и развитие на икономиката, е абсурд, тъй като дружеството и без друго е монополист на пазара си.

Та някои въпроси и бонус една анкета, защото анкетите като цяло са забавни ;) Разбира се, като показател за желанието ми дискусията да бъде ползотворна, благородно цъкам чавката на квадратчето, с което разрешавам промяната на гласа :mrgreen:

Морално ли е подпомагането на "Пайнер Медиа" ООД с пари от фондове на ЕС?
Кое е редно и кое не да измерваме с морала?
Бизнесът бизнес ли е или пък не е просто бизнес?

Моля, в случай на желание, разсъждавайте върху въпросите, без да оставате с впечатление, че ограничавам дискусията само до тях.

Малко по-късно вероятно ще споделя и моето мнение като удобно ще се направя, все едно същото не е пределно ясно ;)

Edit: С оглед забележката на Ангел "бенефициент" е поправено на "БЕНЕФИЦИЕР!!!" ;)
Последна промяна ники на 16 Яну 2013, 17:59, променена общо 1 път
Аватар
ники
Чалгар
 
Мнения: 7239
Регистриран на: 19 Юни 2008, 20:06
Благодарил (а): 61 пъти.
Поблагодарили: 499 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Kristo » 15 Яну 2013, 23:43

Палачинката има две страни, затова ще се опитам да се изкажа и по двете, въпреки, че не обичам палачинки... т.е тази е метафорична такава:
жос
1/ Бизнес-страната
Ам, какво лошо има бг фирма да усвои пари от ЕС? Едно, че губим милиони НЕусвоени пари от фондовете на съюза, които чакат наши фирми да кандидатстват. В условия на криза се очаква нашите фирми да инвестират пари, да отварят нови работни места. Значи можем да го броим за успех, че някоя фирма е успяла да спечели инвестиции.

За какво ще отидат тия пари? - нормален и логичен въпрос, радвам се, че ме попитахте. Мерси:

- Заплати за служителите във фирмата - ама това не са певици и певци, техните договори са такива, че те се издържат с участия и кихат процент на фирмата Пайнер. Реално те не са на заплата във нея. На заплата са хората, които поддържат телевизиите (Планета и нейните производни), говорим водещи, оператори, режисьори, техници, репортери и прочее. Още заплати за админите на сайтове, ПР-и, маркетинг-експерти, счетоводители, редактори и прочее. Все професии, без които НИКОЯ музикална компания не може. Факт е, че най-богатата компания в този бизнес в България. Това са все хора които и СУ образова. Например хора завържшили ФЖМК с профил ТВ.
- Всеки проект, който реализират е с помощта на български фирми - дали ще строят ново студио, дали ще наемат зали за концерти, дали ще организират нещо си - тия пари ги плащат те на общини, държавата, фирми и прочее. Т.е. тия пари отиват в обществото ни.
- Обществена тайна е, че "звездите" си имат "спонсори", които им финансират записи, клипове, реклами. Т.е. това което компанията влага в изпълнителите си - няма да дойде и 1ст. от ЕС.
- Освен 200-300 попфолк музиканти в България, към тях има още стотици хора, които работят в тази индустрия, но обществото не ги вижда. Говоря за текстописци, композитори, аранжори, студийни музиканти, режисьори, оператори, монтажисти, тех. работници, репортери, публицисти... професиите свързани пряко или непряко с тази индустрия са стотици сигурно. Говорим за хора, които издържат семейства и имат деца. Без такава мащабна фирма, тези хора ще са на трудовата борса.

Т.е. всичко е наред откъм бизнес-страната на нещата.

2/ Културната страна

- Криза е. Държавата няма пари да мисли за културата. Не че преди е имала де, но сега пък въобще. На фона на това, най-популярния жанр музика се развива и е доходоносен бизнес и дава ХЛЯБ на доста хора, като обществото знае за Андреа, Ивана, Преслава, Азис... но са доста повече хора, които реално работят "в културата". Настрана от факта, кой жанр става и кой не. Факт е, че мнозинството харесва този и ВРЪЩА инвестициите в него - приходите на Пайнер са основно от реализирането на звезди, които да ходят по участия. Ако посещаемостта е висока, печалбите са добри. Това го определят хората. Колко музиканти от други стилове могат да се похвалят със скъпи клипове, масова посещаемост на техни участия и участия през ден някъде из страната? Колко музикални компании могат да се похвалят извън този стил, че всичките им "таланти" са звезди и взимат маса пари?

- Новинарите пропускат, че не само тази фирма е спечелила пари от ЕС. Например продуцентската къща на Любо Нейков е взела половин милион за "да снима филм". Нещо ми подсказва, че той ще е много по-слаб отколкото ще си признаем на себе си. Странно е, как нещо се определя за ценно за културата, при положение, че не е доходоносно и хората не го броят за живо. Да, говоря за българското кино. Всичко зависи от публиката, както знаем.

- Всички театри, филмови и музикални компании могат да кандидатстват за средства, ако имат подходящ проект. От културна гледна точка обаче не е така - кандидастващ само ако можеш да осигуриш процент от инвестицията и знаеш, че ще си върнеш парите. Затова и малцина могат - културата ни е такава, че само в определен жанр музика може да се печели. Защо ЕС да финансира некви други? Те са доказали, че не могат да си продават продукта на обществото ни, кой луд ще им повери европейски милиони? Наскоро у форома имаше точно тема за спасяването на театрално представление - също така тече кампания със смс-и да финансираме филм за Левски. Бутафория пълна. Хората се натискат да правят култура, която не е финансово изгодна, а не е финансово изгодна, защото публиката казва НЕ.

- И в този ред на мисли, всеки лев вложен в бг изкуство си е победа. Защото тия пари няма да отидат в Ивана или Гергана, а в хората зад тях, които реално работят в Културата. Хора, които създават песни и клипове, които се харесват и слушат. Т.е. хора, които явно си ги бива повече от тия дето пишат песни на Човека-глас или там, каквото още пращаме на Евровизия. Малко е, но все пак е нещо.

Като извод: за пореден път се обобщавам, че хората намират за грях, ако "вуте получи пари, а язе - не". Затова и се възмущават, вместо да се борят да стигнат стандарта на Вуте. Обикновенно неможещите говорят, можещите - действат. Нека завършим с тази мисъл.
"Смисълът на цивилизацията е да остави на следващото поколение повече начини за забавление, както и по-малко проблеми за решаване. Ако остави повече проблеми и никакви нови забавления, то това се нарича геноцид."

Кристо - За смисъла на нещата, 2014г.
Аватар
Kristo
очарователен тормозник
 
Мнения: 22913
Регистриран на: 30 Окт 2007, 23:22
Местоположение: Меден Рудник Сити
Благодарил (а): 416 пъти.
Поблагодарили: 629 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Mondscreen » 15 Яну 2013, 23:51

Може да е за пръв път, но съм 100-200-300% съгласен с теб!
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Mondscreen
Паисий
 
Мнения: 977
Регистриран на: 10 Сеп 2012, 15:39
Благодарил (а): 1 пъти.
Поблагодарили: 101 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот ники » 16 Яну 2013, 00:00

Боже, съгласен съм с Кристо :lol: Ще взема да преосмисля позицията си :mrgreen:

Добре, Кристо, това е и моето мнение по въпроса :) Maма му стара, дори и едно благодаря ще дам, макар че ще ме гложди и трудно ще заспя :lol:
Аватар
ники
Чалгар
 
Мнения: 7239
Регистриран на: 19 Юни 2008, 20:06
Благодарил (а): 61 пъти.
Поблагодарили: 499 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Angel_N » 16 Яну 2013, 00:23

Каквото и да си говорим фактът, че държавата одобрява отпускане на милиони левове за чалга, докато има хора в далеч по-тежко положение от липсата на достатъчно широка популярност на това велико наше народно достойнство, говори много тъжни неща... Пенсионери с пенсии по 100-150 лева пенсии, никаква намеса на държавата в Перник след опустошителното земетресение, десетки, ако не стотици онкоболни поставени на колене пред държавните институции в борба за живот и смърт... 3 милиона лева могат да се похарчат за толкова по-полезни неща, че направо ме е срам в какво жалко подобие на държава се превръщаме. Отвратително.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Angel_N
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2188
Регистриран на: 22 Апр 2010, 18:31
Благодарил (а): 859 пъти.
Поблагодарили: 573 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Jamesmagno » 16 Яну 2013, 00:25

Това е моето мнение:
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
Последна промяна Jamesmagno на 16 Яну 2013, 00:26, променена общо 1 път
How am I supposed to explain to my son why two men are getting married when I don't have a son and also who is this kid??
Аватар
Jamesmagno
The best things in life aren't things
 
Мнения: 9547
Регистриран на: 01 Юни 2007, 12:58
Благодарил (а): 1403 пъти.
Поблагодарили: 624 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот toshle » 16 Яну 2013, 00:25

Чудесен пример, който другите компании трябва да последват
( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͜ʖ ͡°) You came to the wrong neighbourhood, motherfucker.
Аватар
toshle
Тъпанар
 
Мнения: 319
Регистриран на: 06 Апр 2012, 18:52
Местоположение: София
Благодарил (а): 59 пъти.
Поблагодарили: 44 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Kristo » 16 Яну 2013, 00:28

Има малко уточнение обаче - парите на ЕС не са за пенсии и прочее. Парите на ЕС се отпускат целево.
Логиката е:

Ако ЕС дава пари на наши фирми ->
тези наши фирми си плащат данъците и инвестират в други наши фирми ->
които откриват работни места и си плащат данъците ->
и работниците по линията си плащат осигуровки и данъци ->
държавата събира повече данъци, такси и осигуровки ->
има повече пари за помощи, пенсии, лекарства, лечение на болни и прочее...

Но не става ЕС да ни плаща пенсиите, с парите които нейните граждани са изработили. Плаща ги нашата държава с част от нашите печалби. ЕС само ни осигурява поле за трупане на доходи. Всичко зависи от нас нататък
"Смисълът на цивилизацията е да остави на следващото поколение повече начини за забавление, както и по-малко проблеми за решаване. Ако остави повече проблеми и никакви нови забавления, то това се нарича геноцид."

Кристо - За смисъла на нещата, 2014г.
Аватар
Kristo
очарователен тормозник
 
Мнения: 22913
Регистриран на: 30 Окт 2007, 23:22
Местоположение: Меден Рудник Сити
Благодарил (а): 416 пъти.
Поблагодарили: 629 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Crippled Alice » 16 Яну 2013, 00:34

да бе, проблем е, когато парите се дават за чалга, ама като отпуснаха парите за метрото и се возим от надежда до хладилника за 15 минути - нито онкоболни, нито пенсионери, нито бедстващи ни бяха в устите.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2310
Регистриран на: 22 Юли 2008, 17:39
Местоположение: София
Благодарил (а): 853 пъти.
Поблагодарили: 370 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Jamesmagno » 16 Яну 2013, 00:43

Crippled Alice написа:да бе, проблем е, когато парите се дават за чалга, ама като отпуснаха парите за метрото и се возим от надежда до хладилника за 15 минути - нито онкоболни, нито пенсионери, нито бедстващи ни бяха в устите.


Изображение
How am I supposed to explain to my son why two men are getting married when I don't have a son and also who is this kid??
Аватар
Jamesmagno
The best things in life aren't things
 
Мнения: 9547
Регистриран на: 01 Юни 2007, 12:58
Благодарил (а): 1403 пъти.
Поблагодарили: 624 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Crippled Alice » 16 Яну 2013, 00:46

Щеше да стане по-сполучлива дискусия, Иво, ако не контактуваше с нас само чрез картинки и междуметия ;)
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2310
Регистриран на: 22 Юли 2008, 17:39
Местоположение: София
Благодарил (а): 853 пъти.
Поблагодарили: 370 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Jamesmagno » 16 Яну 2013, 00:48

Crippled Alice написа:Щеше да стане по-сполучлива дискусия, Иво, ако не контактуваше с нас само чрез картинки и междуметия ;)

Повярвай ми, не искаш да знаеш какво бих написал.
How am I supposed to explain to my son why two men are getting married when I don't have a son and also who is this kid??
Аватар
Jamesmagno
The best things in life aren't things
 
Мнения: 9547
Регистриран на: 01 Юни 2007, 12:58
Благодарил (а): 1403 пъти.
Поблагодарили: 624 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Boleyn » 16 Яну 2013, 00:50

Изображение
I'd spend
9 lives with you
Аватар
Boleyn
Beauvoir
 
Мнения: 3166
Регистриран на: 02 Май 2009, 21:07
Местоположение: На Луната
Благодарил (а): 968 пъти.
Поблагодарили: 688 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот slighter » 16 Яну 2013, 01:24

и аз съм съгласен с кристо (поне тази част от дългото мнение, която не ме домързя да прочета)

проблемът е много по генерален - тва е само резултатът от икономическата ситуация в бг...
Щом се е стигнало до там, че всички други кандидатстващи фирми да се провалят с представянето на проектите си за усвояване на средствата по програмата... такова ни е било дереджето. То е повече от очевадно, кой бизнес и кои индустрии са най-развити в България... кой друг да спечели? Тия пари да не се дават е така като милостиня за народа? Нали трябва да докажеш, че може да развиваш нещо с тях. Вземете 10 случайни заводчета и фабрики и поставете до тях Пайнер... кой веднага би покрил изискванията за кандидатстване по програмата... тъжно нали? В НДК нали ги бяха сложили редом до панаира на книгата... не даваш пари за книги, даваш пари за плайбека на цомбестите госпожици, ми ние сме си виновни... после музикалния жанр ни крив, политиците ни много крадат, някой друг ни строи върху красивата природа... ша са опраим с тоя манталитет.. да, да, ама няма да е през тоя век за съжаление...
Аватар
slighter
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2220
Регистриран на: 23 Фев 2006, 21:00
Благодарил (а): 243 пъти.
Поблагодарили: 345 пъти.

Re: "Пайнер Медиа" ООД бенефициент по Оперативна програма

Мнениеот Angel_N » 16 Яну 2013, 01:37

Човек, според теб кой е виновен за упадъка на малкия и средния бизнес? Нали все пак някой се избира в държавата, който да регулира важните процеси и да осигурява справедливост? Къде ни е правовата държава? Айде да не извъртаме нещата, че, видиш ли, сами сме си го направили... Да, ама не съвсем. Сами си го правим, като избираме такива корумпирани държавници, които държат в ръцете си лостовете на държавното управление. Наред с тия лайна в костюми са виновни и всички останали, които във всекидневната си работа избират да прецакат следващия и да направят някой друг мръсен лев от далавери. Щото всички сме балами и едновременно с това специалисти по всичко... Ама докато такива издънки на природата ни управляват все ще е така. Не може погледнеш какво ни е управлението, каква ни е съдебната система, какви са докладите на ЕК и да кажеш, че има равнопоставеност... То се вижда кой печели държавни поръчки и разни проекти...
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Angel_N
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2188
Регистриран на: 22 Апр 2010, 18:31
Благодарил (а): 859 пъти.
Поблагодарили: 573 пъти.

Следваща

Назад към България

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта