Храната хоби ли е и какво обичаме да гнетем ?!

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Храната хоби ли е и какво обичаме да гнетем ?!

Разбира се че е хоби- колкото повече, толкова повече!
8
29%
Откровено да си призная, мноу рядко хапвам, колкото да не е без хич
10
36%
Как ще е хоби? Аз дори не ям! Тренирам за манекен на Аушвиц!
1
4%
Би могло да се каже е е хоби. Зависи какво считате за храна (казвам се Камен Влахов)
1
4%
Да! Хоби е! А девизът ми е "У корема чекмеджета нема!"
8
29%
 
Общо гласове : 28

Мнениеот Лорд Носферату » 14 Авг 2005, 15:37

Тая тема ще спра да я чета в дните, когато съм на диета от натурални сокчета! :P :lol:
Аватар
Лорд Носферату
Средновековно невъзможен
 
Мнения: 3970
Регистриран на: 04 Фев 2005, 15:06
Местоположение: На една плюнка разстояние от Ректората
Благодарил (а): 17 пъти.
Поблагодарили: 56 пъти.

Мнениеот fire » 14 Авг 2005, 18:41

Vintersorg написа:Ами, знаеш ли аз какво съм пробвал... Слагаш в едно тиганче масълце или маргарин, загряваш го, в него запържваш лук до златисто, после слагаш червен пипер и подправки, добавяш бъркани яйчица, бъркаш още, ако има може да сложиш и една лъжица доматено пюре...пакбъркаш...(ама в бърканите яйца трябва да има сирене начупено де), после махаш от огъня и на горещото "ястие" стържеш кашкавалче!
Вундербарско е, поне понякога... :P

Хей, ама това е един от вариантите на така наречените "Яйца с каквото имаш" и всички варианти са много вкусни. Такива рецепти има много, всичко зависи от това с какво разполагаш в момента или какво си се сетил да си купиш от магазина :lol:
Ето ти една "салатка" с месо: Взимаш едно пакетче от готовите пилешки филета на скара и накъсваш месото на ситно (много хубаво става и със сварено пилешко месце, но ти едва ли ще имаш възможност да го вариш предварително там, в Студентски град). Добавяш 2-3 сварени и настъргани яйца заедно със счукан чесън (ако обичаш и ако няма да ти се налага да излизаш някъде с някой :wink: ), черен пипер и сол. Всичко това се разбърква с майонеза (от 1/2 до 1 пак. - зависи от грамажа на пилешкото и броя на яйчицата). Отгоре се украсява със ситно нарязан магданоз. Вкусутийка!
Друга салатка: Нарязваш домати, краставици, кромид лук, мариновани или пресни и леко задушени гъбки, солена царевица от консерва (внимавай, защото продават и сладка), МЕСО (шунка, пушено свинско филенце, пушен бут или въобще, каквото имаш под ръка), няколко маслинки, подправяш с олио, сол, магданоз и т.н. (каквото обичаш). Когато объркаш всичко избоено до тук, отгоре обилно настъргваш кашкавал. Приятен апетит, сладур! :wink:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
fire
Живее, за да пише
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 26 Юли 2005, 01:28
Местоположение: София <-> Благоевград
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот valeriq » 14 Авг 2005, 22:26

храната не е хоби !!! тя е наркотик , а аз съм напълно зависима !!!
Аватар
valeriq
В началото бе словото
 
Мнения: 95
Регистриран на: 30 Юли 2005, 02:15
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Crematory » 14 Авг 2005, 22:30

Ох, трябва да ме научите да готвя...Че онзи ден сме изяли 12 яйца от тоя тип... :? Вечерта имах чувството,че ще кудкудякам вече :roll:
Аватар
Crematory
metal angel with daemons inside
 
Мнения: 7065
Регистриран на: 08 Юни 2004, 10:12
Местоположение: София-Пловдив
Благодарил (а): 1 пъти.
Поблагодарили: 8 пъти.

Мнениеот Vintersorg » 15 Авг 2005, 00:06

Fire, супер, мерси за рецептите! Ще пробвам нещо и аз освен... Неволята ще ме научи!

Крематори, ами действай, тренирай за съпруга! Ако не можеш да готвиш, не завиждам на мъжа ти...
Аватар
Vintersorg
най-голем
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 13 Юли 2005, 01:08
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Мнениеот Crematory » 15 Авг 2005, 00:13

Ми аз за това ви карам да ме учите...Да не ме върне на мама,преди да ме е взел още :twisted:,защото много яде и настоява да проготвя. Тя свекървата онзи ден ме подхвана да ме учи на пълнени чушки, ама...Бе ядяха се :lol: Нямаше оплаквания :D
Аватар
Crematory
metal angel with daemons inside
 
Мнения: 7065
Регистриран на: 08 Юни 2004, 10:12
Местоположение: София-Пловдив
Благодарил (а): 1 пъти.
Поблагодарили: 8 пъти.

Мнениеот Vintersorg » 15 Авг 2005, 00:37

Аз пълнени чушки мога да правя... :P
Аватар
Vintersorg
най-голем
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 13 Юли 2005, 01:08
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Мнениеот fire » 15 Авг 2005, 00:37

Crematory, ето ти едно мнооого лесно и още по-вкусно ястие: Взимаш месо, каквото имаш или каквото си купила от магазина (свинско, пилешко, телешко, без значение дали е филе, бут или каквото там има още). Нарязваш го на кубчета (приблизително, колкото локумчета, а може и малко по-малки). За случая ти трябват още гъби (мариновани или пресни, няма значение), които нарязваш и така също ти трябва топено сирене (препоръчвам ти "President" в кръглите кутийки, например 2 кутийки, зависи от количеството месо) и накрая е хубаво да имаш масълце. Та какво правиш?! В една стъклена (йенска) тенджерка започваш да редиш масълце, месце, гъбки, подправки (черен пипер, вегета и т.н.), масълце, месце, гъбки, подправки и т.н. докато не свършиш продуктите. Заливаш всичко с една чаена чаша водичка или още по-вкусничко е с чаша бяло вино, похлупваш тенджерката и я слагаш в предварително затоплена фурна. Печеш докато месцето не е омекнало хубаво, докато не е станало крехко. Пръстите ще си изядете. А става по-бързо, ако вместо сурово месце нарежеш някакво пилешко роле в було или друго, каквото ти хареса в магазина. Вкусутийка!!!

Жорко, радвам се, че са ти харесали салатките и се надявам да ги направиш до края на другата седмица и да кажеш после дали са ти харесали. А пък и мисля, че маминка ще бъде приятно изненадана, ако решиш да й приготвиш нещо. А, между другото, какво стана с курса? Май си останахме само на пълнениете чушки, а? :(
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
fire
Живее, за да пише
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 26 Юли 2005, 01:28
Местоположение: София <-> Благоевград
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Crematory » 15 Авг 2005, 00:43

Vintersorg написа:Аз пълнени чушки мога да правя... :P

И аз...вече :lol:
Файър,благодаря за рецептата, той гъби не яде, но ще наблегна на няколкото вида топени сирена ( ако намеря в потресаващо малкия му град, че иначе трябва да ги мъкна от София :roll: ). Бе чак сега ми се прииска да готвя, както цял ден съм на вафли и ми се повръща от сладко вече, ама няма на кого :cry: И пак ще ям сандвичи довечера :cry: :cry: :cry: Искам при мамаааааааааааааа :cry:
Аватар
Crematory
metal angel with daemons inside
 
Мнения: 7065
Регистриран на: 08 Юни 2004, 10:12
Местоположение: София-Пловдив
Благодарил (а): 1 пъти.
Поблагодарили: 8 пъти.

Мнениеот fire » 15 Авг 2005, 00:57

Crematory, ами тогава вземи и замени гъбките с някакъв зелечук. В момента не се сещам точно с какво, но нека да бъде нещо, което да внася разнообразие в тази мързелива вкусутийка. И вземи и зарежи вафлите, защото като ти четох поста чак на мен ми стана гадничко. Преди да се прибереш си купи няколко доматчета, краставичка и други такива неща и си направи (към въпросния сандвич, които ще папкаш за вечеря) салатката, която написах за Жорко. Няма да съжаляваш, а и не се иска никак много време. Стига да си бърза с ножа (в кухнята) :lol:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
fire
Живее, за да пише
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 26 Юли 2005, 01:28
Местоположение: София <-> Благоевград
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Vintersorg » 15 Авг 2005, 01:03

Ами да...май засега само картофките останаха. После тръгнах по села и вили, по разходки и насам-натам, а като съм си у нас нещо ме домързя или пък мама я няма. Само да я видя че почва някое сериозно ядене, ще се намеся да го приготвя аз с малко помощ... :lol: :lol:
Аватар
Vintersorg
най-голем
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 13 Юли 2005, 01:08
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Мнениеот fire » 15 Авг 2005, 01:08

Няма да е зле да го направиш, защото времето минава и Октомври чука на вратата :P
А аз като се сетя за нещо такова, което лесно се приготвя или ако прочета някъде някоя такава рецептичка веднага ще я споделя с теб :wink:
А не е зле и ти да споделиш нещо с мен, разказвачо :lol:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
fire
Живее, за да пише
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 26 Юли 2005, 01:28
Местоположение: София <-> Благоевград
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот fire » 19 Сеп 2005, 05:29

Ето ви една нова рецепта:
Пиле със сметана и топено сирене
За 6 порции са необходими следните продукти:
6 пилешки бутчета
1 голяма заквасена сметана
1 кутия топено сирене
3-4 глави лук, черен пипер, сол, пикантина и вода.
Приготвяне: Лукът се нарязва на едро, половината от него се нарежда в намаслен пръстен гювеч или друг съд с капак, върху него се редят 3 пилешки бутчета. Поръсват се със сол и подправките, намазват се със сметаната и топеното сирене. Реди се още един ред по същия начин, залива се с 3 чаши вода, захлупва се с капака и се пече в силна фурна от 40 мин. до 1 час.
Пилешките бутчета могат да бъдат земенени с пилешко филе или някакво друго месо. Когато сане готово може да вдигнете капака и да поръсите ястието обилно с кашкавал и да го върнете за малко да се допече. Ле-лееее... пазете си пръстчетата!
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
fire
Живее, за да пише
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 26 Юли 2005, 01:28
Местоположение: София <-> Благоевград
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Vintersorg » 19 Сеп 2005, 05:34

Никога не бях чувал за по-странно ястие!
Дори пълнената камила на бедуините по сватбите изглежда по-обикновна.
Ха, ама това наистина ли се пече ?!?!? :shock: :shock: Егати! Ще взема да пробвам някой път, но не чак 6 порции, че ако не стане кой ще го яде....хихи :D
Аватар
Vintersorg
най-голем
 
Мнения: 2807
Регистриран на: 13 Юли 2005, 01:08
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Мнениеот fire » 19 Сеп 2005, 05:39

:lol: :lol: :lol:
Ами разбира се, че се пече Жорко. Нима предпочиташ да ядеш пилешкото месце сурово? :shock: И кое точно ти се струва странно? Скица! :lol:
Работи, сякаш нямаш нужда от пари. Обичай сякаш никога не са те наранявали. Танцувай сякаш никой не те гледа. Пей сякаш никой не те слуша. ЖИВЕЙ СЯКАШ НА ЗЕМЯТА Е РАЙ!
Аватар
fire
Живее, за да пише
 
Мнения: 1181
Регистриран на: 26 Юли 2005, 01:28
Местоположение: София <-> Благоевград
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

ПредишнаСледваща

Назад към Кулинарен раздел

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта