Страница 4 от 4

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 14:33
от Mondscreen
gioiella написа:мръвка, която не е живяла във вода.

Това сигурно прави избора доста по-лесен. Аз си избирам пица по 20-30 минути. :mrgreen:

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 14:38
от gioiella
Понякога не е :lol: Ако продуктите, които искам ги няма без пиле, се налага да моля да ми го махнат.
И понякога забравят и чопля там като някое врабче. Не, че нещо ще ми стане, но вкуса не ми е приятен. Все едно някой, който не обича риба, да я яде. Особено пилето...

Яла съм домашна "бъркана" пица между другото.Странно е на вкус и май не ми допада.

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 14:44
от Mondscreen
gioiella написа:Яла съм домашна "бъркана" пица между другото.

Какво пък е това? Изображение

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 14:46
от Търговецът на кристал
Оооооо... моят опит с бъркана пица беше... абе, мани! Т.е. тестото беше бъркано (някаква уж проста и мързелива рецепта от Бг-Мамма), всичко го направих, както трябва и... после стъргах тесто от фурната, щото се оказа, че са ми дали някакво брашно с мая вътре, аз сложих и сода, както беше по рецепта, без да видя, и... Ама то и кой ме би да се опитвам да правя пица у дома тогава. Поне беше много забавно.
Другият вариант на бъркана пица е да смесиш плънката с тестото, вместо да я наредиш отгоре. Става нещо като вариация на солен кекс.

Иначе аз наскоро открих и една пица тук, дето си струва да я добавя към пиците във Флоренция и Букурещ на предната страница: сметана, моцарела, спанак и яйце. Ох, ох, ох, страхотна е! Добре, че пицарията ми е малко встрани от редовните маршрути, че иначе съм загубена.

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 14:53
от Mondscreen
Търговецът на кристал написа:Другият вариант на бъркана пица е да смесиш плънката с тестото, вместо да я наредиш отгоре.

И аз си представих нещо такова, защото ако е само да си забъркаш и замесиш тестото вкъщи, то майка ми прави само бъркана пица и много си я харесвам. :lol:

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 16 Юни 2013, 16:11
от gioiella
Тестото има някакъв друг вкус. Може би не сте яли, но моята баба ми правеше, като бях малка шупла.Почти същия вкус, но като го ядеш на пица някак не е вкусно :lol: Не знам точно как се прави, но бившата ми кандидат-свекърва ме гощаваше непрекъснато с такова и аз къде да ходя...ядях.
Бътка се тесто и се изсипва в тавата(не помня дали не слагале готварска хартия отдолу, че после да не залепва). После или слага веднага "плънката", или чака леко да се втвърди и я изсипва. Защото иначе ще потънат навътре, а и докато се опече тестото отгоре може да загорят. Де да знам...аз не мога да пека :lol: Та такова нещо само по русенско съм яла, който питах тук в София за бъркана пица и ме гледат умно.

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 19 Юни 2013, 17:57
от Търговецът на кристал
Не, не, Мондскрийн, тестото за бъркана пица е друго - не се меси, прави се супер мързеливо, прилича малко на кексово тесто и не се оставя да втасва. БГ-мамите се кълнат в него, на мен пък ми е един от най-големите фалове в кулинарията дотук. Просто не знаех какво визира Джойела под "бъркана" пица, понеже и двете са възможни.

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2013, 15:29
от MartinD
Здравейте,
Казвам се Мартин и към момента работя върху дипломната си работа.

Ще съм Ви много благодарен, ако отделите 10/15 минути, за да попълните този въпросник: http://goo.gl/M5IHF
-- Има и една награда! --
-- Продукта, който е използван във въпросника е примерен, но е и донякъде свързан с тази тема (:
Най-важни са характеристиките, които ще може да оцените --
Целта на проучването е да се потърсят начини, чрез които подобни храни могат да бъдат променени и направени по-вкусни, здравословни, достъпни и удобни.

- Наградата: Един от вас, отговорил на ВСИЧКИ въпроси, ще СПЕЧЕЛИ ваучер на стойност 55 лв.(£25) за Amazon.co.uk и Javari.co.uk (на втория уебсайт доставката до България е безплатна) Ваучера ще бъде изпратен на електронната поща.
- Въпросника е малко по-труден за попълване, но дава възможност за събиране на много по-полезна информация.
- Благодаря ви предварително за положеното усилие (знам, че попълването на въпросници не е от най-любимите ви занимания (:
- Линк към въпросника: http://goo.gl/M5IHF

Вашият принос ще помогне много. Благодаря Ви!
Мартин

(ако нарушвам правилата на форума с този пост, моля администраторите да споделят къде във форума би било по-уместно да сложа това съобщение или, дали трябва да го променя или да го премахна)

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2013, 18:00
от FloWersOfEviL
Попълних го, ама..... много ме побърка...

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 18 Юли 2013, 21:20
от MartinD
Благодаря ти за отделеното време! :))
Формата наистина е доста по-досаден/неприятен, но попълнен както трябва върши по-добра работа

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 26 Сеп 2013, 11:15
от Snow-White
Попълнено и от мен. Макар че това с най-важната и най-маловажната характеристика беше доста изнервящо - можеше просто да ги подредим всичките в низходящ или възходящ ред. :D

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 27 Сеп 2013, 09:37
от Scarface
И аз ти я попълних, успех!

Re: Тема за пиците...

МнениеПубликувано на: 09 Яну 2018, 20:15
от mysofiatoday
Тестото на пицата е доста специфично, но повечето български пицарии нямат и идея за това. Задължително за пица се използва брашно тип 00