Указания от квестора

Модератори: svetlio.varna, Pisobella

Re: Указания от квестора

Мнениеот вечен студент » 25 Апр 2013, 20:30

Вие голяма драма наравихте от това преписване. Вярно, че не е редно да бъде оставен в залата човек, чиито високоговрител се е включил по време на изпита, но вие откъде знаете, че не са му анулирали темата след като е предал и си е тръгнал. Много е просто - има си графа в протокола, в която пишат "анулирана работа" и готово! Ако преписвачът е бил 150 килограмов младеж на анаболни стероиди, а квесторите са били 26 годишни момичета (докторанти), тежащи между 42 и 53 кг., може са предпочели да му анулират работата в негово отсъствие. Но шегата настрана! Уви, проблемът с преписването го има и на входа, и на изхода на Университета (всъщност, на всеки университет). Освен квестор, три години съм бил и рецензент на завършващи студенти и съм хващал преписваници в дипломна работа. Това е много грозно и обидно за рецензента, защото преписващият явно е смятал, че аз не съм чел книгата, от която е преписвал; а това означава, че ме смята за некадърник, който не си разбира от специалността. Поне да беше пробвал с преразказ на текста, а той го пейстнал 1:1 (цели 3 страници!).
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
 
Мнения: 774
Регистриран на: 03 Сеп 2008, 21:13
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 39 пъти.

Re: Указания от квестора

Мнениеот neverstopdreaming » 25 Апр 2013, 20:37

вечен студент написа:Вие голяма драма наравихте от това преписване. Вярно, че не е редно да бъде оставен в залата човек, чиито високоговрител се е включил по време на изпита, но вие откъде знаете, че не са му анулирали темата след като е предал и си е тръгнал. Много е просто - има си графа в протокола, в която пишат "анулирана работа" и готово! Ако преписвачът е бил 150 килограмов младеж на анаболни стероиди, а квесторите са били 26 годишни момичета (докторанти), тежащи между 42 и 53 кг., може са предпочели да му анулират работата в негово отсъствие. Но шегата настрана! Уви, проблемът с преписването го има и на входа, и на изхода на Университета (всъщност, на всеки университет). Освен квестор, три години съм бил и рецензент на завършващи студенти и съм хващал преписваници в дипломна работа. Това е много грозно и обидно за рецензента, защото преписващият явно е смятал, че аз не съм чел книгата, от която е преписвал; а това означава, че ме смята за некадърник, който не си разбира от специалността. Поне да беше пробвал с преразказ на текста, а той го пейстнал 1:1 (цели 3 страници!).


Прав си, но просто реакцията на съответните "квестори", мен лично ме учудва. Щом има такава графа в протокола, вероятно по нея се действа.
neverstopdreaming
В началото бе словото
 
Мнения: 54
Регистриран на: 10 Апр 2013, 13:59
Благодарил (а): 36 пъти.
Поблагодарили: 6 пъти.

Re: Указания от квестора

Мнениеот azsumbe » 25 Апр 2013, 20:51

За да критикуваш квесторите на СУ очевидно не си се явявал на изпити по други вуз-ове.. :lol:
azsumbe
В началото бе словото
 
Мнения: 48
Регистриран на: 28 Мар 2013, 19:23
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Re: Указания от квестора

Мнениеот вечен студент » 25 Апр 2013, 21:24

Ама, то още ли има приемни изпити в другите ВУЗ-ове? :lol:
Аватар
вечен студент
Форумозавър Рекс
 
Мнения: 774
Регистриран на: 03 Сеп 2008, 21:13
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 39 пъти.

Re: Указания от квестора

Мнениеот neverstopdreaming » 25 Апр 2013, 21:33

azsumbe написа:За да критикуваш квесторите на СУ очевидно не си се явявал на изпити по други вуз-ове.. :lol:


Точно, защото съм била на приемни изпити в други ВУЗ-ове в подобна ситуация на човек в залата, който преписваше и съответните действия на квесторите, бяха противоположни на това, което се случва на приемни в този университет. Мое лично наблюдение. Както казах и по-горе, щом има такава графа в протокола, вероятно по нея се действа. Просто, остава някак скрито за другите и след това можеш да си зададеш въпроса, дали пък в крайна сметка не са си затворили очите ?!
neverstopdreaming
В началото бе словото
 
Мнения: 54
Регистриран на: 10 Апр 2013, 13:59
Благодарил (а): 36 пъти.
Поблагодарили: 6 пъти.

Предишна

Назад към Кандидатстудентска кампания 2019-2020

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron