Студентския съвет на СУ

Какви услуги за студентите предоставя студентския съвет на СУ?

Анкетата свършва на 14 Окт 2007, 13:34

Качествени административни услуги
0
Няма гласували
Информация за образователни и кариерни възможности
4
12%
Активен и често обновяван уеб-сайт
1
3%
Никакви
23
68%
Финансира ваши или проекти на ваши приятели
6
18%
 
Общо гласове : 34

Студентския съвет на СУ

Мнениеот Dobromir » 24 Сеп 2007, 13:34

Пускам тази тема, защото откакто съм студент наблюдавам едно и също явление, свързано със студентския съвет на Университета - някакви сърдити хора си пишат писма, правят си партийни кръгчета, участват в игрички.
Преди години и аз бях ангажиран в тези студентско-съветски дейности и когато напусках тези структури осъзнах с горчивина, че там се въпроизвеждат основно най-негативни човешки качества и не-достойнства.
Позволявам си да публикувам писмото долу, защото то е публична комуникация протекла по официални канали -

Писмото е пуснато до всички членове на Студентския съвет на СУ.

Димитър Колев е настоящият председател на Студентски съвет на СУ. Адресати на писмото са членовете на Студентския съвет.

***

Уважаеми колеги,

във връзка с взето решение на Академически съвет на СУ от месец юни, изборите за всички звена, департаменти и органи на Университета, които имат представители в Общото му събрание, следва да се проведат в срок до 15-ти октомври. В тази връзка, след съдържателно обсъждане на последния СИС, се взе решение изборите за попълване квотата на студентите в ОС на СУ да бъдат на 10-ти октомври, сряда. Регистрацията на кандидатите ще продължи до 9-ти октомври, като допълнително ще бъдете уведомени от ЦСИК (за малко да напиша ЦСКА) за необходимите документи за участие в изборите (предполагам,че уверение, че сте редовен студент ще е достатъчно).

Стягайте редиците, тъй като след нашите избори ще има избори за Ректор и вече надлъгването (и между нас) започна със страшна сила Залогът е огромен - толкова проспериращ и котиращ се университет...

Почти ми е мъчно, че ще пропусна поредното възпроизвеждане на системата, би било крайно любопитно в каква форма този път ще се обективира тя. Но,предпочитам да наблюдавам фарса от едно малко по-дъждовно и студено място ;)

Благодаря за топлите думи и поредния изблик на чувства, на който сме свидетели напоследък. Радвам се, когато се твори, когато се гради. Искаше ми се тази енергия, на която сме свидетели сега, поне 10 % от нея да я бяхме видяли в идеи. Алкохолът обаче не прощава - спрете го от рано, защото иначе ще бъдете заедно за цял живот, а в една връзка трима са много.

Желая на всички Ви успех, енергия, най-вече целеустременост. Бийите ги на изборите, които и да са те. Важното е да ги биете, както казва Мартин Заимов (кандидат-кмет на София).

С този мейл оставям всички правомощия по организирането на изборите в тези оставащи 2 седмици и по администриране на бурната и кипяща дейност на Студентски съвет на избраната Централна студентска избирателна комисия.
За контакти - 0898 34 80 30 - Ивайло Епитропов (Председател на ЦСИК).

В Аулата при откриването на новата Академична година ще говори Георги Георгиев, за ужас на "гражданите" в съвета

Кралят е мъртъв, да живее кралят. Който и да е той и колкото и нерви да има...

С уважение:
Димитър Колев

***

Не знам какво да кажа и има ли нещо за казване. Следващите хора, като този ще имат право след един месец да избират Ректор на СУ - ректора се избира с мнозинството от 400 члена на Общото събрание на СУ, от които 60 души са студенти, а 4 докторанти....
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Аватар
Dobromir
В началото бе словото
 
Мнения: 67
Регистриран на: 13 Ное 2006, 16:03
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот FTF » 24 Сеп 2007, 14:27

:shock: WTF???????? :shock:
FTF
Шеф на матрицата
 
Мнения: 1057
Регистриран на: 01 Юни 2007, 17:20
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот elff4e » 24 Сеп 2007, 15:26

Аз пък не съм съгласна с това за човешките недостойнства в Студентски съвет. Според мен всеки, който е там е по-скоро някакъв вид идеалист или мечтател. Всеки е влязъл с мисълта да промени нещата към по-добро. Друг е проблемът, че разбиранията на различните хора за добро и зло са различни и от там се стига до сблъсъци.
Аватар
elff4e
В началото бе словото
 
Мнения: 45
Регистриран на: 03 Юни 2006, 12:55
Местоположение: Center of the Universe
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Moriarty » 24 Сеп 2007, 17:19

elff4e написа:Аз пък не съм съгласна с това за човешките недостойнства в Студентски съвет. Според мен всеки, който е там е по-скоро някакъв вид идеалист или мечтател. Всеки е влязъл с мисълта да промени нещата към по-добро. Друг е проблемът, че разбиранията на различните хора за добро и зло са различни и от там се стига до сблъсъци.

ва'ште да са ти казали истината за дядо Коледа?
Аватар
Moriarty
Вазов
 
Мнения: 1251
Регистриран на: 08 Авг 2006, 20:56
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот elff4e » 25 Сеп 2007, 18:02

Какво за Дядо Коледа? :lol:
Не, сега по въпроса- за мен хората по начало са добри, само че някои не го показват.
Аватар
elff4e
В началото бе словото
 
Мнения: 45
Регистриран на: 03 Юни 2006, 12:55
Местоположение: Center of the Universe
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Just a student » 26 Сеп 2007, 11:09

Едни и същи хора пишат едни и същи неща ... в продължение на години! И все са в губеща позиция ... защо ли?! 

Колеги, от много години (2003, ако трябва да бъда по-конкретен) вие не сте доволни от случващото се в Студентски съвет на СУ. Нормално е да има някаква опозиция в редиците на организация като тази. Ама вие просто се престаравате ... да не кажа, че и ставате смешни! На по 27 години сте, със сериозни приятелки и добра работа. Защо продължавате да се занимавате с неща, върху които реално нямате ясен поглед? Не ви ли омръзна да поствате ежедневно какви ли не бълвочи срещу всеки, който не е за „ВАШАТА КАУЗА”? Вие сте не по малко различни от хората, срещу които плюете! Дори сте и по-лош вариант! Защото в този момент съвсем открито агитирате за своя си кандидат – лицето на „студентите на СУ” ... Тинтири – минтири! Просто смешки  и всъщност, това е единственият избор, който имате в този момент, а и в идните две години, предполагам! Хуманитарното ви образование предполага по-добър изказ, ама сте до там ... силни на думи, нищожни на действия!

Моето лично мнение е, че в СС винаги е имало и ще продължава да има „плява”. Но, в коя организация няма подобни проблеми?! Особено от подобен характер! Това съвсем не означава, обаче, че няма и наистина кадърни и свестни хора, които съвсем съвестно вършат своите задължения! А в този студентски съвет има такива! Ще има и в следващия! И те няма да се интересуват от вашите сплетни!

Какво се случи на Ректорските избори през 2003 г., момчета? Не бяхте ли именно вие хората, които убедиха целия СС да гласува по „съвест” за проф. Биолчев?! Всъщност истината се корени не в имената, посочени от вас – независимо дали те ще са Д. Колев, Л. Секиранов, А. Найденов ...  а в самата порочност на системата! Вие сте били в нея дълго време и сте се ползвали от редица облаги! Не ви обвинявам в кражба или нещо подобно! Не!!! Говоря за това как „властта” (всеки си има отделна дефиниция за тази дума) опорочава и разгражда съзнанието на всеки, добрал се до нея! Дори и вашите!

Не искам по никакъв начин да оставате с впечатлението, че защитавам „противниковия” ви отбор! Но поне знам начинът, по който разсъждава човек преди и след заставането на подобен пост! А колкото до писмото на Д. Колев към СС-членовете ... то доста ми прилича на едно друго – от негов предшественик – Н. Михайлов ... който бе твърдо убеден, че избраното от него лице – А. Найденов е верен негов продължител ... припомнете си какво се случи през лятото на 2004 и последиците от това! Наистина тогава започна началото на края на СС!

Ако наистина искате да се почувствате пълноценни личности, ви препоръчвам редовен полов живот, активно спортуване, повече плодове и най-вече – да развивате иначе креативните си мисли в по-плодотворна посока! Не разбрахте ли, че повече от 4 години не успявате в тази?!

Поздрави!
Just a student
В началото бе словото
 
Мнения: 5
Регистриран на: 26 Сеп 2007, 10:25
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Meg » 26 Сеп 2007, 14:10

Аз никога не съм била член на СС на СУ, но за разлика от многото студенти в "Св. Климент Охридски" съм имала и продължавам да имам досег с бивши и настоящи представители на съвета.
Това, което мога да каже е, че да - има свестни хора вътре, но те са минимален брой. Идеалисти са - да. Опитват се да променят нещата. Но са сами. Всички останали кариеристчета им пречат. Така те рано или късно (по-скоро рано) стигат до извода, че някои неща просто не се променят. И ако и те не искат да станат като останалите желаещи само власт и слава на гърба на другите, се махат. Хвърлили са много труд, но защо ли? Студентски съвет е една пропиляна кауза; мръсотиите, на които са способни членовете му вече не са тайна за никого. Всяка по-значима постъпка е дело на няколко дущи, които вече отдавна са се отказали от недостойната общност, наречена СС.
Проследила съм пътят през СС на няколко мои близки хора и напълно честно мога да кажа, че ако в началото бяха позитивни, енергични и борбени, в края се превърнаха в мрачни, невярващи на никого и скептични. СС изсмуква жизнените сили на истински работещите в него!!! Той е място, където се събират интриганти, депресанти, егоцентрици и хора без самочувствие, които искат или да избягат от малкото си селце или да докажат колко велики са. А в действителност само говорят колко могат, а работата друг да я върши. Всеки желае да "усвои" парите на студентите и да представи фалшивите фактури...Каква пародия...
Много грозна картинка са т.нар. "избрани представители на студентите в СС". Наистина е мъчно, че в Софийския университет може да съществува подобна организация. Но защо ли се учудвам...Не е единствената.
И тук има само едно решение - унищожаване на СС, за да не се създават повече подобни същества, които след време да претендират колко са кадърни.
И като за финал - познавам добре и Николай Михайлов и Димитър Колев. За Николай ще кажа, че ако има човек, който е направил нещо за студентите - това е той. И може би вината му е, че винаги е вярвал в хората, а тези, които се опитват да омаловажат дейността му и да го сравняват със сегашни представители на СС са нагли и жалки. За Димитър - така и не успях да разбера защо му трябваше всичко това - за 2 години - никаква промяна, а още повече конфликти и омраза...
Съветвам ви, ако сега сте първокурсници и сте чували за СС, по-добре никога не се доближавайте до него. Със сигурност ще получите едно голямо нищо вътре. А многото контакти и връзки - с хора като тези там, не са ви необходими.
Останете позитивни, вярващи и продължавайте, защото доброто винаги побеждава и това вече е факт!!!
Meg
В началото бе словото
 
Мнения: 4
Регистриран на: 26 Сеп 2007, 12:13
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Николай Михайлов » 26 Сеп 2007, 14:36

Бих искал да изясня някои неща, които засягат личния ми опит, споменати в постинга на Just a Student, който явно има избирателна памет.
Първо, подобен стил на омаловажаване на проблема, който според мен е много сериозен, е неадекватен. Да, сигурно част от проблема лежи в половия живот на действащите лица, но просто е несериозно да се сипят "обяснения" по този начин.
Процесите в СС не са нормални и не са постоянни от 2003 насам. Гадостта в СС ескалира, с всяка година. При мен проблемите бяха концептуални и управленски, при Ангел - управленски, но при Любомир Секиранов и Димитър Колев вече са криминални!
Това не са нормални процеси в организация, в която имало опозиция и т.н. Проблемите в СС не са "плява", СС е кукла, пълна с плява. Със сигурност има "свестни" хора, но повечето от тях напускат отвратени в рамките на година, начело с Председателя си!!!
Да, аз бях един от хората, които убеждаваха СС през 2003-та да гласува за Боян Биолчев. Е, и? Той какво отношение има към проблемите на СС?
Писмото на Димитър Колев до членовете ИЗОБЩО не прилича на моето.
Първо, неговото писмо е изпратено в ролята му на последно волеизявление на Председателя на СС. Моето писмо беше изпратено една година след напускането ми на СС.
Второ, писмото на Колев е израз на пълната деградация на СС, в която той е участвал и от която толкова е изцапан, че е възприел позицията на циничен сеирджия. Моето писмо беше по отношение лично на тогавашния Председател на СС Ангел Найденов. А писмото ми беше позиция на човек, на който му пука от нередностите, а не на циничен сеирджия.
Трето, ситуацията е съвсем различна и са безсмислени опитите ти да манипулираш, че такива неща са нещо обичайно и повтарящо се. Тогава проблемът беше в личности, а не в организация. Днес проблемът е, че самата организация се е скапала.
"Услужливата ти памет" явно те е подвела - писмото ми, което напомня на написаното по-горе за кражби и прочие, е писмото ми по повод Любомир Секиранов - човекът, откраднал над 10 000 лева от СС, доказано, и изключен тихомълком от СУ. Да, ситуацията наистина е подобна. Но нормална - не е!
И си спести пожеланията за редовен полов живот, ОК?

Поздрави,
Николай Михайлов
Председател на СС, 2001-2003
Николай Михайлов
В началото бе словото
 
Мнения: 45
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 23:00
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Николай Михайлов » 26 Сеп 2007, 14:39

Меги, благодаря! Много ми е важно мнението на един пълноценен и успял човек, наша колега!
Николай Михайлов
В началото бе словото
 
Мнения: 45
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 23:00
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот korpusito » 26 Сеп 2007, 15:13

Извинявайте,че се намесвам,ама не прекалявате ли малко...тва е студентски съвет не ООН,вие кво искате от хората там да променят света,системата или да увеличат заплатите на учителите.... :shock:
Ladies and gentlemen
I know what you want
She hot as a stove
Her name is Nicole
Аватар
korpusito
Пишеща машина
 
Мнения: 868
Регистриран на: 24 Сеп 2006, 20:12
Местоположение: СтФ
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Just a student » 26 Сеп 2007, 16:18

Оле, Боже! Това е чиста форма форма комунизъм у млади хора! Боже Господи, все едно гледам надпреварата по кметски, президентски или парламентарни избори! Това е изцяло копиран модел ... Гади ми се ... Може и да сте позитивни на живо, ама във форума ... просто ми призлява колко негативизъм сте насъбрали ...

Добре, аз съм съгласен с вас, подкрепям ви! Обаче, искам да ми обясните едно нещо - защо продължавате да се "борите срещу лошите", при положение, че СС е зла прокоба и уж трябва да се стои далеч от нея ... нещо не ми се връзва ... Просто не ви разбирам ... перфектни хора няма ... ама вие цяло ято светци се изкарахте тука ... ние това - ние онова ... незнам ... голяяяяяяяям бълвоч! От СС може и да крадат, ама поне не са такива помийни ями ... И не СС биха ме демотивирали, а ей такива като вас - позитивисти!

Поздрави!
Just a student
В началото бе словото
 
Мнения: 5
Регистриран на: 26 Сеп 2007, 10:25
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Дискусия

Мнениеот Dobromir » 26 Сеп 2007, 17:01

Виждам оживление, а става и дискусия.

Хайде, гласувайте в Анкетата, след толкова различни и все задълбочени мнения. Засега не е добре представен студентския съвет откъм качествени услуги, услуги за кариерно развитие и административни функции. Ще говорим ли за това?

Продължаваме да следим развитието, пък дано и кандидатите за СС, че и "обикновените" студенти да попрочитат оттук-оттам.
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Аватар
Dobromir
В началото бе словото
 
Мнения: 67
Регистриран на: 13 Ное 2006, 16:03
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Meg » 26 Сеп 2007, 17:04

Уважаеми "Just a student" - лошото е, че именно хора като теб са в подобни организации като СС и ги развалят.
А за светци - никога не сме се изкарвали - ние сме просто от различен вид, до който за съжаление ти никога няма да достигнеш.
Пожелавам ти нашия позитивизъм и повярвай той не е демотивиращ :)
Meg
В началото бе словото
 
Мнения: 4
Регистриран на: 26 Сеп 2007, 12:13
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Мнениеот Николай Михайлов » 26 Сеп 2007, 19:30

Оле, Боже! Това е чиста форма форма комунизъм у млади хора! Боже Господи, все едно гледам надпреварата по кметски, президентски или парламентарни избори!


Мммм. Явно мислиш, че кметските, президентските или парламентарните избори са комунизъм... Аз мислех, че са демокрация...
Да, моделът се копира - в Студентски съвет. Когато хората си въобразят, че са "избрани" и че са в парламента. А много от тях (ще ги познаете по костюмите) очевидно карат в СС школа за бъдещата си депутатска кариера.
Аз срещу никого не се боря. Предложил съм изводите от своя опит в СС в друга тема. От теб обаче виждам само персонални нападки, дори не си правиш труда да критикуваш съдържанието на мненията.
От СС може и да крадат, ама поне не са такива помийни ями ...


Е, поне стигнахме до съгласие, че от СС крадат. Мога само да те съжалявам, че поддържаш статуквото, защото "ние" извън СС сме "помийни ями".
Николай Михайлов
В началото бе словото
 
Мнения: 45
Регистриран на: 25 Сеп 2007, 23:00
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Пълен фарс

Мнениеот Борислав Сандов » 28 Сеп 2007, 17:57

Пълен фарс! Това е в момента управлението на Студентски съвет (СС) в СУ "Св. Климент Охридски". Абсолютно нарушаване на вътрешните правилници, и подигравка, от морална гледна точка, с всички студенти на този Университет. Последната низост на ръководството и секретариата е явния ход на информационно затъмнение, настъпил след скриванене на поканите за последното заседание на Общото събрание (ОС) на Университета, в чийто състав влизат всички членове на централния Студентски съвет. Липсата на заседания на колективните органи като ОС и СИС (студентски изпълнителен съвет) през последната половин година подсказва за 'боксуването' и централизацията на власта в СС. Явен пример за това е скритото включване и участие на председателя Д. Колев в Националното представителство на студентските съвети (НПСС), след като колективния орган на СС многократно се разграничава от него, поради нечистите интереси и порочния колектив.
Колеги, искам да направя и уточнението, че СС , като замисъл, е много адекватен и вътрешнодемократичен орган в автономията на Университета. Функциите му са насочени основно в отстояването на интересите на студентите и извършването на контрол на дейноста на самия университет. Също така той има и функциите на разпределител на проекти от студенти в сферата на науката, вътрешната социална система или развлекателни и извънучебни занимания. СС би трябвало да бъде трибуната за всеки един студент, изразена чрез своите представители от факултета или университета като цяло. За повече информация, прочетете Закона за висшето образование, където са ясно регламентирани тези му правомощия (http://lex.bg/laws/ldoc.php?IDNA=2133647361).
Уви! Студентски съвет, това са студентите! Уви! Текучеството е много голямо, а наследственоста се игнорира. За пример ще дам подобните органи [Students Union) в системата на Английското образование, където има плавен преход и новоизбраният председател бива въвеждан в практиката цели 6 месеца, преди за заеме поста. Уви, един орган, който се избира от студентите на целия Университет съставя колектив от представители на отделните факултети, но не и хора с ясни представи за отделните звена и начини на работа на СС. За съжаление избирателната активност е слаба, кандидатите са не винаги с чисти намерения, а често пъти и повлияни от личните си комплекси, или пък за да се откроят пред колеги, приятели и преподаватели. Малцина са влезлите с истински чисти подбуди, най-вече заради проблем, с който лично са се сблъскалии искат да разрешат.
Компроматите спрямо определени лица в СС станаха много, особено през последната половин година, и това трябва да спре и да се потърси отговорност!
Относно избягването от темата и търсенето на лични нападки към Н. Михайлов, искам да изразя оргомното си огорчение към авторите им и да изразя своята подкрепа и поздрав към най-сполучливия председател на СС, а именно Н. Михайлов.

Борислав Сандов
Зам. председател на СС (01.2006г. - 03.2007г.)
Председател на комисия "Социално-битова сфера)

послепис: Моля, всички администратори на форум и сайт на СС, да направят нужните корекции и премахнат името ми от местата, опоменаващи позициите които вече не изпълнявам, за да не служа за асоциация на отвратително действащия в момента СС!
"България е част от класическите земи на Европа"
проф. Анастас Иширков
Борислав Сандов
В началото бе словото
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Сеп 2007, 16:23
Местоположение: Нейде из широкия Свят
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Следваща

  • Similar topics
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Назад към Новини в СУ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron