Относно Студентски съвет

Архив на теми от раздел "Студенти"

Относно Студентски съвет

Мнениеот Bethany » 19 Ное 2008, 11:28

Ето какво казва г-н Горанов във форума на ПСБО относно темата за гаранционния депозит и за това, че решението на Заповедта е взето без съгласуване със Студентски съвет:
"Първо, заповедта е разлепяна два пъти по входовете. Второ, качена е в сайта на ПСБО. Трето, за съгласуването със Студентския съвет, размера на депозита и т.н. умишлено няма да взема отношение, защото по този въпрос можете да се обърнете към самия Студентски съвет. Интересно ми е къде ще го направите и кой ще Ви обърне внимание там. Ако греша - моля коригирайте ме, защото ми липсва информация."
Лично искам да попитам дали има някой предствител на Студентски съвет от форума, който да е запознат с въпроса. И какво "правим" в случая?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото
 
Мнения: 415
Регистриран на: 12 Ное 2008, 11:32
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Относно Студентски съвет

Мнениеот Светослав Станков » 19 Ное 2008, 18:22

Радвам се, че г-н Горанов отново е намерил поле да обвини за нещо Студентския съвет на СУ, защото не го беше правил отдавна, а това е притеснително.
Така... темата за гаранционния депозит е много неприятна за всички ни, особено за Студентския съвет.
Истината, и то гарантирам за нея съвсем отговорно, е, че проф. Илчев /Ректор на СУ/, има различна политика от досегашната относно студентските общежития. В този случай той смята, че даването на въпросните суми би повишило нивото на отговорност на студентите към повереното им имущество. Това е негово самостоятелно решение и не подлежи на обсъждане поради факта, че ИМА ИЗДАДЕНА ЗАПОВЕД !!! За нея Студентския съвет беше пост фактум уведомен!!! Ние лично не подкрепяме подобна поитика, но тази година условията са такива. Да се надяваме, че догодина в изготвянето на заповедта Студентския съвет ще бъде деен участник, както обикновенно до сега. Обещавам, че в следващата заповед, подобни депозити няма да има.
А г-н Петко Горанов за пореден път търси отговорността далеч от себе си. Аз много добре помня, а и останалите колеги от Студентския съвет как той "послушно" ни уведоми, че има нова заповед, и как той "с много усилия" е успял депизита за блок 8 да бъде "само" в рамер на два наем !!! Каква ирония, за пореден път човека с най-лошата репутация, заедно с неговия зам-директор Даков, сред студентите в нашите общежития, обвиняват всеки друг, но не търсят вината в себе си, при положение, че проекта за заповедта излиза именно от повереното им Поделение "Социално битово обслужване" :) преди да бъде пподписана от Ректора :)
И друго, което искам да ви информирам е, че Студентския съвет никога няма да подкрепи действия на адмиинистрацията на СУ, които ощетяват студентите на СУ.
Аватар
Светослав Станков
В началото бе словото
 
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Юли 2008, 17:28
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Относно Студентски съвет

Мнениеот Bethany » 20 Ное 2008, 09:19

Искам да попитам от кога Ректора взима самостоятелни решения относно общежитията без да се съгласуват със Студентски съвет! Не е ли това нарушение на НАРЕДБАТА
ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ, и защо Студентски съвет не обжалва това решение!
Вие сте там да защитавате нашите права!
Утре Ректорът може да издаде заповед за отстраняване на Студентски съвет като структура! В случая Вие не сте си свършили работата!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото
 
Мнения: 415
Регистриран на: 12 Ное 2008, 11:32
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Относно Студентски съвет

Мнениеот The_Guide_Of_The_Student » 24 Ное 2008, 16:32

Bethany написа:Искам да попитам от кога Ректора взима самостоятелни решения относно общежитията без да се съгласуват със Студентски съвет! Не е ли това нарушение на НАРЕДБАТА
ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СТУДЕНТСКИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ И СТОЛОВЕ, и защо Студентски съвет не обжалва това решение!

Ректорът не взима самостоятелни решения, но настоящия студентски съвет е един труп. Как може да се съгласува нещо с нещо, което не мърда? И как това нещо да обжалва?

Bethany написа:Вие сте там да защитавате нашите права!

Не, те са там, за нещо друго, но не са достойни за комсомолци. Липсват качества. Разбира се има и единици, които на са част от провинциалните търгаши на дребно.

Bethany написа:Утре Ректорът може да издаде заповед за отстраняване на Студентски съвет като структура!

Това би било най-доброто нещо, което може да се направи за студентски съвет. Най-малкото 150 хиляди лева годишно, а може би и повече, които студентите плащат няма да бъдат "усвоени" от провинциалните търгаши на дребно.

Bethany написа:В случая Вие не сте си свършили работата!

За каквото са отишли, са го получили. Те се задоволяват лесно. Евтини са.
Въпросът е защо студентите им го позволявате. Направете нещо. Накарайте ги да си платят за всичко, което са свършили и за останалото.
The_Guide_Of_The_Student
От дъжд на вятър
 
Мнения: 117
Регистриран на: 03 Ное 2006, 09:40
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.


Назад към Студенти - АРХИВ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта