Студентски съвет - докъде сме?

Архив на теми от раздел "Студенти"

Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот coolman » 28 Яну 2009, 13:50

Докъде сме я докарали, колеги? Докъде е стигнал Студентският съвет на най-големия, най-престижния, най-стария и пр. Университет в страната :?:

Името на председателя ни вече се споменава доста често в публичното пространство. За съжаление, това не е следствие от силната му PR кампания, а от събитията в страната, предизвикани от други хора (с повечето, от които той "случайно" е в конфликт). Все пак това му медийно присъствие е най-малкото безвредно за Студентски съвет. Искам да обърна внимание върху едно негово отразяване обаче, което надали е толкова безвредно, а още по-малкото и достойно за Университета (големия, стария, престижния...). Става дума за предаването "Неудобните" на Маргарита Михнева, излъчено миналата сряда (21.01), в което се разглеждат проблемите около блок №8 в Студентски град. Можете да го видите тук (предупреждавам, предаването е дълго, затова да го гледат само хора, наистина интересуващи се от университетските дела):

Част 1
Част 2
Част 3
Част 4
Част 5
Част 6
Част 7

Питам още веднъж - докъде сме я докарали? В предаването става дума за проблем на целия университет. Но ние не сме оправили още самите себе си, как се предполага да направим нещо за целия Университет? Вие наистина ли вярвате, че СС ще направи нещо такова :-? Защо председателят ни е обвиняван, че събира собственоръчно наеми от студенти в 8-ми блок? Какво общо има той с този блок, нали миналата година отричаше? (още ли важи миналогодишното обяснение за всемирната конспирация - "ректорът, зам.-ректорът, Контролният съвет, управителят на ПСБО, преподаватели и студенти са се наговорили срещу Светослав Станков"?)

Пак питам - докъде сме я докарали? Може би трябва да цитирам устния отчет за дейността ни от миналата учебна година - "организирахме един турнир по шах, един по футбол, един бал с маски и един концерт в двора". Това отчета на студентското самоуправление на "най-"... висшето училище в България ли е или на някое увеселително заведение? А то даже не се събира и по един турнир на месец... :neutral:

И за да не гледаме само в миналото - какво правим СЕГА? "Рибата се вмирисва откъм главата", каза г-жа Михнева. А като се вмирише, какво правим??? Ние, представителите на студентите на най-стария, най-големия, най-престижния Университет в България. :evil:

П.П. А Общи събрания от кога не сме имали... Миналата година поне това отчитахме.

П.П.2. Тъй като Светослав Станков (председателят) вече отговори онлайн, предполагам, че ще публикува отговора си и тук.
Мартин Сирашки, полу-завършил Политология

2010 - AIESEC is finally coming to SU!

http://www.the-faculty.org - Сайт на ФСС на ФФ

"Just suppose that the shaping and molding of destiny is in fact your destiny..."
Аватар
coolman
Малък принц
 
Мнения: 353
Регистриран на: 18 Окт 2006, 13:49
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Светослав Станков » 30 Яну 2009, 00:29

Уважаеми колеги,
Във връзка с мейла на нашия колега Мартин Сирашки в групата на СС и цялостната неясна, заради абсурда за мен ситуация около предаването на Маргарита Михнева по “престижния” и “винаги” обективен Канал 3, искам да кажа няколко думи.

Във въпросния мейл, колегата Мартин, който е сред “най-активните” членове на Студентския съвет, особено в “ужасните и безмислени” забавленията, посочени в мейла, задава един въпрос, за който му благодаря: “ До къде сме я докарали?”

Сега желая да отговоря накратко.

За да бъда максимално обективен ще говоря с факти.
Стигнахме до там, че само, за да се създаде скандал около името ми и Студентския съвет на СУ, един мой “доброжелател”, чието име е известно, след като засипа всички институции с доноси по мой адрес и от никъде не му обърнаха внимание, стигна до там, че използва средствата на четвъртата власт и по-точно нейната “непоръчкова” част, за постигане на целите си.

Защо започвам с това? Защото не е вярно твърдението на Мартин за "ректорът, зам.-ректорът, Контролният съвет, управителят на ПСБО, преподаватели и студенти са се наговорили срещу Светослав Станков”. Никой не се е наговорил, никога не съм го и твърдял. С 90% от гореизброените се намирам в добри отношения и работим успешно, нещо което няма как да се знае от “разбирачите” като Мартин и другите подобни около Студентския съвет, които се сещат, че съществува само като има скандал.

Относно откровените лъжи, представени като обвинения във въпросното предаване, само ще ви информирам, че НЯМА и НЯМА ОСНОВАНИЕ ДА ИМА нито един документ, на който да стои моя подпис или какъвто и да е знак, да съм събирал пари. Твърдението, че събирам наеми е абсурдно и поради причината, че аз не представлявам никого, нито фирми, нито СУ в блок 8 и няма на какво основание да събирам собственоръно пари.

Относно останалите обвинения, които са абсолютно без капка каквато и да е основателна аргументация, освен устните твърдения, на иначе толкова “заинтересованиете” и “безпристрастни” студенти, няма да взимам отношение поради несъстоятелния им характер.
На въпроса какво съм направил аз, едва ли ще ми стигне един мейл, но мога да ви кажа няколко основни неща, за които “разбирачите” може и никога да не разберат. Ще ви посоча малка част от тях, по които работим от началото на годината, въпреки, че съм обикновен студент и по време на изпит, ако не съм си научил въпроса, нито един професор не ми казва. “Ти си от СС, занимавал си се със защита правате на студентите, имаш право да не знаеш.”

Отговорните хора в СС, например, се борим да влезе в сила в СУ новия правилник за студентските общежития, във връзка с новата наредба. Защо казвам борим? Казвам го, защото новата наредба дава нови права и възможности на студентите да участват в упралението и контрола на общежитията, а това изобщо не се харесва от ресорната администрация, която се опитва всячески да уреже това.
Опитваме се да въведем карти Евро 26 от следващата учебна година за всички студенти в СУ, които да им помогнат да бъдат администрирани по нов бърз европейски начин.
Опитваме се да въведем безплатен психолог в СУ за студенти и преподаватели, приживели тежки психиески травми.
Опитваме се да открием щанд за безплатни билети за театър и опера в Ректората на СУ.
Опитваме се да направим стратегия за един нов тип ПР кампания на СУ в цяла България, изцяло ръководена от Студентски съвет, за следващата учебна година.
Мислим през настоящата учебна година на 50% от бюджета ни да бъде за научни дейности.
Опитваме се да превърнем СС на СУ в обединител на всички студентски съвети и цялата студентска общност в България.

И още и още.... няма да нужда да обяснявам, защото знам, че каквото и да кажа, каквото и да направя, каквото и да ми коства всичко, оценката за моята работа ще бъде “ Натегач, кариерист, измамник, кредец и там подобни”, нищо ново. В крайна сметка знаем, че за обществената работа, като тази в СС, това е стандартна оценка от “разбирачите”. В същото време не мога да се скрия зад удобното оправдание “аз не съм председател, а обикновен член” на моя колега, а и не желая. Така че, приятели, ако някой от вас се чуства способен да понесе всичко това да заповяда на следващото ОС на СС, веднага след сесията.

Някои сигурно ще попитат “За какво ти е?” Ще отговоря така: Защото съм обикновен човек, който си върши работата съвестно, защото не ми пука какво се изсипва върху мен, особено, когато е генерирано от разни корумпирани до дупка служители на СУ или от разни поръчкови предавания?’

За да знам, че съм разбран ще довърша така: Ако има по-достоен да понася всички гадости и да съумее да върши това, което настоящото ръководство на СС, нека заповяда, и да убеди колегите в това. “Великия” и мечтан от мнозина пост е негов, когато пожелае.

С уважение и извинения за малко “по-острия” изказ:
Светослав Станков

пс: Не смятам да ви занимавам с въпросната тема и да давам нови отговори, защото темата ми е гнусна и безпредметна. Имате право да вземете отношение на следващото ОС. Отделно Ректорското ръководство доказа на последния Академически съвет, че казаното от Маргарита Михнева е в основната си степен лъжа, а ако не е лъжа е силно преувеличено и тенденциозно. Академическия съвет се отказа от реакция и установи, че най-срамното в случая е, че г-жа Михнева е завършила СУ. Пази Боже от такива колеги, които плюят на своя Университет по този начи.

Така че Мартине, или който там ти е писал словото, до нови срещи, или по-точно до следващия скандал, когато ще се появиш във форумите, не за да помагаш, а отново "основателно" да критикуваш.
Аватар
Светослав Станков
В началото бе словото
 
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Юли 2008, 17:28
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Bethany » 30 Яну 2009, 09:14

Чесно да ти кажа, не прочетох до край твоите оправдания и абсурдните ти предложения, но за мен е недопустимо ти продължаваш да изпълняваш длъжността Председател на СС в този момент! Всяко едно обвинение е доказуемо!Надявам се истината да възтържествува!
P.S И защо навсякъде пишеш "опитваме се" еди- какво си, кажи реално какво сте направили? Такива безполезни експерименти не са ни нужни!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото
 
Мнения: 415
Регистриран на: 12 Ное 2008, 11:32
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Светослав Станков » 30 Яну 2009, 11:42

Още първото ти изречение доказва, че си от поредните "обективни" и "запознати" с работата ми форумни анонимници.
Относно забележката за "опитваме се", ще ти кажа , че по всяко едно от нещата сме постигнали определени резултати, за които ако желаеш ще разбереш, но едва ли чрез форума. А като толкова вещо се изказваш по мой адрес, заповядай на следващото ОС, може ти да си по-способен и по-запознат с проблемите на студентите и тяхното решаване. Както казах, "мечтаният пост" не е окупиран или озурпиран за мен.
Може ти да си следващия :)
Аватар
Светослав Станков
В началото бе словото
 
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Юли 2008, 17:28
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Bethany » 30 Яну 2009, 11:47

Светослав Станков написа:Още първото ти изречение доказва, че си от поредните "обективни" и "запознати" с работата ми форумни анонимници.
Относно забележката за "опитваме се", ще ти кажа , че по всяко едно от нещата сме постигнали определени резултати, за които ако желаеш ще разбереш, но едва ли чрез форума. А като толкова вещо се изказваш по мой адрес, заповядай на следващото ОС, може ти да си по-способен и по-запознат с проблемите на студентите и тяхното решаване. Както казах, "мечтаният пост" не е окупиран или озурпиран за мен.
Може ти да си следващия :)

Надявам се следващият председател да е достоен да представлява студентите!
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Аватар
Bethany
Да живей словото
 
Мнения: 415
Регистриран на: 12 Ное 2008, 11:32
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Dobromir » 30 Яну 2009, 12:51

Светослав Станков написа:... не е окупиран или озурпиран за мен..


Батка,

Озурпиран се пише с "У". Това от часовете по български в 4-и и 5-и клас.
По отношение на предаването и присъствието ти в СУ, наистина ме учудваш - надмина и Митко Колев и Секиранов по дължина на престоя, а и по успехи! Дано нещата приключат по-бързо.
Животът не е да се разминава за неща, като тези направени от теб, но животът и учи, дано да си научиш уроците.

Драго ми е,
Добри
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Аватар
Dobromir
В началото бе словото
 
Мнения: 67
Регистриран на: 13 Ное 2006, 16:03
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот peterdi » 30 Яну 2009, 14:26

Отговорните хора в СС, например, се борим да влезе в сила в СУ новия правилник за студентските общежития, във връзка с новата наредба. Защо казвам борим? Казвам го, защото новата наредба дава нови права и възможности на студентите да участват в упралението и контрола на общежитията, а това изобщо не се харесва от ресорната администрация, която се опитва всячески да уреже това.
Опитваме се да въведем карти Евро 26 от следващата учебна година за всички студенти в СУ, които да им помогнат да бъдат администрирани по нов бърз европейски начин.
Опитваме се да въведем безплатен психолог в СУ за студенти и преподаватели, приживели тежки психиески травми.
Опитваме се да открием щанд за безплатни билети за театър и опера в Ректората на СУ.
Опитваме се да направим стратегия за един нов тип ПР кампания на СУ в цяла България, изцяло ръководена от Студентски съвет, за следващата учебна година.
Мислим през настоящата учебна година на 50% от бюджета ни да бъде за научни дейности.
Опитваме се да превърнем СС на СУ в обединител на всички студентски съвети и цялата студентска общност в България.

Да попитам аз - как върви подготовката? Нещо не съм забелязал напоследък да имате заседания? Къде се решават тези приоритети? Кой и как ги одобрява? Кой отговаря за изпълнението на тези задачи? Можеш ли да представиш протокол от заседание, на което да са разисквани и/или решени тези неща?

НЯМА и НЯМА ОСНОВАНИЕ ДА ИМА нито един документ, на който да стои моя подпис или какъвто и да е знак, да съм събирал пари.

Никой не очаква от тебе да си вкараш сам главата в торбата, но това твое твърдение не означава, че не събираш пари.

Няма да кажа нищо повече. Знаеш много добре моето мнение по въпросите за дейността на СС. Знаеш и защо е такова. Знаеш защо напуснах. Не с гузна съвест или за да се крия, а защото не мога да работя в такива условия и с такива хора.

peterdi
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
мохикана
 
Мнения: 2431
Регистриран на: 13 Май 2005, 00:57
Местоположение: между лагер "Скакавица" и академия "Картали"
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 5 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Светослав Станков » 30 Яну 2009, 19:23

Петре, Добри, виждам, че сте много активни като има някаквагадост, била тя основателна или не, която да коментирате. Продължавайте.

пс: Явно имате "тежка" сесия
Аватар
Светослав Станков
В началото бе словото
 
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Юли 2008, 17:28
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот peterdi » 30 Яну 2009, 19:58

С Добри отдавна сме приключили всякакви сесии.

Твоето мнение показва отново, че не можеш да кажеш каквото и да е за мене и то да е вярно. Няма смисъл да се хвърляш срещу нас. Като не можеш да ни отговориш на конкретните въпроси, и почваш да обясняваш как всички били срещу тебе. Показваш слабост. Еми нормално е да са срещу тебе, като ги вършиш такива. Няма за какво да ги обвиняваш околните. И въпреки всичко, все още имаш безочието да говориш срещу хора, врели и кипели в СС години, и то доста преди ти да завършиш училище във Варна. Прекалено самочувствие и подценяваш ситуацията. След Секирата и Димитър Колев, на които ти упорито подражаваш, ще станеш третия председател, който опира пешкира.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
мохикана
 
Мнения: 2431
Регистриран на: 13 Май 2005, 00:57
Местоположение: между лагер "Скакавица" и академия "Картали"
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 5 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Светослав Станков » 30 Яну 2009, 20:39

За пореден път се убеждавам, че форума е на изключително посредствено ниво. Бях за кратко част от него, просто за да видя дали все пак някой качествен кадър ще се появи, но уви. Все същите форумни герои "врели и кипели" в нищото, отдавна забравени и никога не представляващи фактор в Университета.
Не искам да влизам в полемики, нивото е твърде низко, злонамерено и тенденциозно, без възможност нито едната нито другата страна да могат да водят диалог.
Не смятам повече да отговорям. Всички студенти сте поканени на ОС на СС, или в приемното време на СС, когато намерите за добре, да споделите с какво можем да сме полезни и да чуем вашата визия за нещата.

До нови срещи
Аватар
Светослав Станков
В началото бе словото
 
Мнения: 16
Регистриран на: 25 Юли 2008, 17:28
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот peterdi » 30 Яну 2009, 22:00

ОС на СС не е имало поне от половин година. Насрочи едно и тогава ще говорим. А това, че преставаш да пишеш тук, за мен лично означава че не можеш да пребориш обвиненията.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
мохикана
 
Мнения: 2431
Регистриран на: 13 Май 2005, 00:57
Местоположение: между лагер "Скакавица" и академия "Картали"
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 5 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Dobromir » 31 Яну 2009, 01:32

Светослав Станков написа:Не смятам повече да отговорям. Всички студенти сте поканени на ОС на СС, или в приемното време на СС, когато намерите за добре, да споделите с какво можем да сме полезни и да чуем вашата визия за нещата.


Батка, не те разбрах,

Ти не си студент, или каниш нас, другите студенти, на ОС на СС на студентите, които не сме ние? Кои сме ние и кои сте ВИЕ? По какво се различаваме? Ти защо имаш приемно време, студентите не сме ли неформални и разчупени. Какво работиш в СС извън ПРИЕМНОТО време? Имаш ли си секретарка, да ми запише час при тебе?

Уточнихме в друга тема, че съм студент, сега остава и да ми кажеш като студент защо аз съм НИЕ, а ти си ВИЕ?
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Аватар
Dobromir
В началото бе словото
 
Мнения: 67
Регистриран на: 13 Ное 2006, 16:03
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Студентски съвет - докъде сме?

Мнениеот Dobromir » 31 Яну 2009, 01:40

Светослав Станков написа:Петре, Добри, виждам, че сте много активни като има някаква гадост, била тя основателна или не, която да коментирате. Продължавайте.


Батка, гадостите ги правиш ти, ние само ги коментираме. Пишем, за да се знае. Ние сме активни във Форума на СУ, който е най-посещаваната страница под uni-sofia.bg Същият форум, който искахте да премине под юрисдикцията на СС, през есента на 2007 г., когато всички много ви мразеха, вие не разбирахте защо и обвинихте, какво, какво .. глобалното затопляне например.
Всъщност гадостта си ти, под формата на безочлив и самонадеян младеж, който си мисли, че всички сме длъжни да обършем подметките ти по твоя важен и единствен път...
Онзи ден на АС, докато си гледал филмчето за далаверите ти в 8-и блок дори не си се изчервил. Разходил си се да те видят всички, да изцъкат (ееей, накъде отиде младежта) и да си продължат дълбокия сън.
Батка, тия неща не минават и някой трябва да "опере пешкира". Митко се измъкна, надали ти ще успееш.

Дерзай,
Добромир Добрев

http://dobri.eu
Аватар
Dobromir
В началото бе словото
 
Мнения: 67
Регистриран на: 13 Ное 2006, 16:03
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.


  • Similar topics
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Назад към Студенти - АРХИВ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron