Публичен дебат: Научност и ефективност на НЛП

Архив на всички останали категории.

Публичен дебат: Научност и ефективност на НЛП

Мнениеот PsychologyClubNBU » 08 Мар 2011, 20:50

Клуб "Психолог" на Нов български университет и Асоциация "Сапиенс", със съдействието на Департамент "Когнитивна наука и психология" и Студентски съвет, ви канят на първия публичен дебат от поредица планирани дебати, дискутиращи научността, ефективността, приложимостта, силните и слабите страни на водещи подходи и възгледи в различни области.

Невро-лингвистичното програмиране представлява спорен междуличностен комуникативен модел и алтернативен подход в психо...логията, разработен от Ричард Бендлър и Джон Гриндър през седемдесетте години на 20ти век, който се занимава най-вече с връзката между успешните модели на поведение и съпътстващите ги субективни преживявания. НЛП се използва и като алтернативна терапия, която цели да обучава хората в това да повишат своето самосъзнание, да подобрят комуникативните си умения и да променят своите модели на психично и емоционално поведение.

Участници в едната страна на дебата са проф. д-р Енчо Герганов и доц. д-р Лилия Гурова, а от другата - Александър Попов, НЛП тренер и практик и Димитър Русев, НЛП практик. Модератор ще е доц. д-р Елена Паспаланова [http://tinyurl.com/633umum].

Дебатът ще се състои на 29 март (вторник), 2011 г. от 18.00 до 21.00 в аулата на Нов български университет. Входът е свободен.

Очакваме ви!

Фейсбук страница на събитието: http://www.facebook.com/event.php?eid=101052653311039


Повече за участниците:

Проф. д-р Енчо Герганов [http://tinyurl.com/648v8ut] е преподавател по когнитивна психология, психолингвистика и психометрия в Нов български университет. Научните му интереси са в следните сфери: кодиране на информацията в човешката памет, експериментални изследвания на семантиката, категоризации, измерване на постижения в учебния процес. Изследователската му работа е в областта на социалните нагласи към непрекъснато образование, оценяване и измерване в образованието, разработка на процедури за измерване на личностови черти и нагласи, стандартизация и валидизация на личностови въпросници.

Доц. д-р Лилия Гурова [http://tinyurl.com/66zane7] е преподавател по история и философия на психологията, философия на съзнанието, основи на научното мислене и когнитивна наука в Нов български университет. Член е на Българската философска асоциация и Българското дружество по когнитивна наука. Професионалните й интереси включват: история, философия и методология на науката; история, философия и методология на психологията и когнитивната наука; философия на съзнанието; епистемология.

Александър Попов [http://tinyurl.com/6d9dhw2] е НЛП тренер (най-високата степен в НЛП) с право да лицензира и обучава по международната програма за сертифициране на Д-р Ричард Бандлър (създател и ко-основател на НЛП), НЛП практик и хипнотизатор. Г-н Попов работи, обучава и консултира в сферата на маркетинга, мениджмънта, продажбите, преговорите и човешките ресурси. Води НЛП обучения, тренинги и семинари.

Димитър Русев [http://tinyurl.com/6d9dhw2] е международно сертифициран НЛП консултант, член на Световното НЛП Общество и Експертен специалист по Коучинг менторство за лидери и организации. Има над 10 годишен опит във фирменото управление. Управител е на „МЕДИА ММ” ЕООД, фирма за реклама и медиа-консулт. Провежда подбор на кадри, вътрешно фирмени и корпоративни семинари, тренинги, тийм билдинги и индивидуални консултации.
Последна промяна PsychologyClubNBU на 25 Мар 2011, 11:42, променена общо 2 пъти
PsychologyClubNBU
В началото бе словото
 
Мнения: 3
Регистриран на: 08 Мар 2011, 20:42
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Публичен дебат: Научност и ефективност на НЛП

Мнениеот alter ego » 09 Мар 2011, 20:13

Хайде, моля те, след дебата да напишеш колко студенти от СУ са присъствали, ще е много поучително! :wink:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
alter ego
A Soul Lost in Endless Time
 
Мнения: 5023
Регистриран на: 04 Окт 2009, 15:18
Местоположение: occasionally into the forum...
Благодарил (а): 256 пъти.
Поблагодарили: 274 пъти.


  • Similar topics
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Назад към Други

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron