Модератор: thegirl
shkem написа:Здравейте,
1 курс редовно съм. Имам дете, но нямам сключен брак. Имам ли право на семейно общежитие(за брак ни е нужно време - 1 месец).
Благодаря!
The_Viper написа:Не ми се прави нова тема въпреки че въпросът е доста спорен и важен за мен..затова ще попитам и тук.
Някой чувал ли е за подобна глупост /измислено правило, което го няма никъде/:
"че всеки има право на общежитие еднократно за срока на една ОКС (образователно-квалификационна степен), а презаписали, прехвърлени и т.н. студенти, които са ползвали общежитие, след това доплащат размера на държавната субсидия. Преведено на популярен език това означава, че ако вече 2 години сте била на общежитие и сега сте отново 1 курс, ще можете да бъдете като бакалавър на общежитие най-много още 2 години, колкото биха Ви останали до завършване на бакалавърската степен, ако не се бяхте прехвърляли; освен това през тези 2 години ще трябва да доплащате държавната субсидия, която в момента е 30 лв./месец."
Аз прочетох всеки ред от наредбата и правилника който са поместени в сайта са СБО... е, не видях никъде да се казва такова нещо! Това за двете години които остават- е ок, това не го оспорвам, но държавата субсидия - няма никаква логика да се заплаща при положение че съм студент, редовно, бакалавър! И ми идва в повечко!
Затова питам и тук- не смятате ли че това е несправедливо, че е злоупотреба с властта и че г-н Горанов малко прекалява с точенето на пари ??![]()
Victoria написа:bggashnik написа:Ако уцелиш от ремонтираните блокове, най-вероятно ще има телевизор
... и хладилник.
Назад към Студентски град и общежития, квартири
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта