Заминаване на бригада

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Заминаване на бригада

Мнениеот guditel » 10 Сеп 2013, 11:29

Здравейте колеги. Тази година съм 3-ти курс право редовно (I поток) и съм решил да ходя на бригада в САЩ лятото. Някой има ли наблюдения кои преподаватели дават да си издърпаме изпитите или да се явим със задочниците по- рано?
Аватар
guditel
В началото бе словото
 
Мнения: 27
Регистриран на: 21 Сеп 2010, 00:49
Благодарил (а): 3 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот G__ » 14 Сеп 2013, 22:48

Повечето преподаватели ще искат да им покажеш разрешение от декана за предварително изпитване. Разбира се, под предлог, че не става дума за бригада, а за някаква академична дейност например-семинар, стаж и т.н. Въпреки това повечето преподаватели не биха се съгласили (специално административния процес визирам). Стойнов също няма да се съгласи, докато Груев е изключително толерантен човек и ще ти съдейства. По облигационно право евентуално Марков може също да ти позволи. Но дори никой да не ти позволи, заминавай и не го мисли. Все пак с 3 изпита може легално да се запишеш в следващия курс, а изпитите се взимат все някога. :)
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури
 
Мнения: 584
Регистриран на: 01 Юни 2008, 15:14
Благодарил (а): 7 пъти.
Поблагодарили: 3 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот ники » 15 Сеп 2013, 10:53

Ще видиш зор да запишеш следващия курс с три невзети изпита. Естествено, ако изчистиш всичко до лятната сесия и ти останат само съответните три, септември ще можеш да ги сведеш до необходимия брой за следващата година.
Аватар
ники
Чалгар
 
Мнения: 7239
Регистриран на: 19 Юни 2008, 20:06
Благодарил (а): 61 пъти.
Поблагодарили: 499 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот MidwinterSun » 15 Сеп 2013, 11:52

Всъъъъъщност с 3 се записва съвсем безпроблемно. Дълго време беше неписана практика, миналата година отдел студенти го обявиха официално. Освен това, когато заминаваш на бригада, няма септемврийска сесия - връщаш се чак октомври.

Ти си първи поток, което прави нещата за теб по-трудни. Но така или иначе, на студентите им е разрешено да се явят на по-ранна дата на изпит, ако разполагат с уважителна причина за това. Хвърли едно око на правилника какъв точно беше редът, мини през отдел студенти (ама рано, преди да е станал калабалъкът с книжките и записването за държавни, защото от канцеларията ще те отвеят) и питай какво трябва да представиш - дали само молбата, дали трябва да прилагаш нещо към нея и т.н.

И да, измисли си някаква уважителна причина, поради която няма да можеш да се явиш на редовните дати лятото. Може да не е семинар, просто да не е "ами отивам на бригада, за да работя тотално мизерната работа, но да изкарам пари". Ако получиш разрешение, следва да бъдеш вписан в протокола за изпита пролетната сесия, да се явиш със задочниците и да приключиш.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
лейди британска котка
 
Мнения: 9043
Регистриран на: 01 Авг 2008, 10:46
Местоположение: София
Благодарил (а): 317 пъти.
Поблагодарили: 1110 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот velichkov » 19 Сеп 2013, 18:10

Аз също искам да попитам за заминаване на бригада, но след 2-ри курс. Конкретно, какво представляват изпитите през 2-рия семестър и възможно ли е да се вземат заедно със задочниците, като се има предвид, че не малка част от материала няма да е предадена на лекциите на редовните, а след края на сесията е прекалено късно за заминаване... Не става въпрос за мен, а за моята приятелка, която е 2-ри поток, 2-ри курс. :roll:
A man's dreams are an index to his greatness !
Аватар
velichkov
В началото бе словото
 
Мнения: 85
Регистриран на: 28 Яну 2012, 00:33
Местоположение: Сливен
Благодарил (а): 16 пъти.
Поблагодарили: 12 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот MidwinterSun » 19 Сеп 2013, 18:22

Ще трябва доста да си наблегне четирибуквието, за да се справи. Втори курс сте още много зелени, трудно е да усвоявате материята сами без да има преподавател в картинката, която да обяснява и пояснява, защото голяма част от нещата още не сте ги учили и като едното нищо можете да се запънете на нещо, което ви изглежда като китайски йероглифи.

Не е непостижимо, просто е доста работа. Лятото на втори курс излизат гражданското, ПЕС-а и конституционното. Последното не е особен проблем, но първите две са дисциплини, върху които ще си изградите следващите три години в университета.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
лейди британска котка
 
Мнения: 9043
Регистриран на: 01 Авг 2008, 10:46
Местоположение: София
Благодарил (а): 317 пъти.
Поблагодарили: 1110 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот elu » 21 Сеп 2013, 12:31

Ще използвам темата, за да питам изпитите на първи курс, втори семестър как са? Трудни ли са? Възможно ли е за един първокурсник да се подготви сам и да изкара прилични оценки, като се яви със задочниците. Много ми се ще да отида на бригада и от мненията тук останах с впечатлението, че първи курс е най-лесен и се чудя няма ли да е най-подходящо тогава да се замине :roll:
Аватар
elu
В началото бе словото
 
Мнения: 83
Регистриран на: 11 Авг 2012, 12:13
Местоположение: Варна
Благодарил (а): 5 пъти.
Поблагодарили: 6 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот Авитохол » 25 Сеп 2013, 11:19

Ами аз не пробвах но познавам хора които ги изпитаха предварително по римско право втория семестър, ама по друга дисциплина не съм чул- но трябва да говориш с всеки преподавател поотделно- по принцип по избираемите дисциплини само ни изпитаха предварително- абе тоя университет не харесва просто бригадите и това си е - не знам защо
Two things are infinite-the Universe and human stupidity, but I am not so sure about the first.-Albert Einstein
Аватар
Авитохол
В началото бе словото
 
Мнения: 16
Регистриран на: 14 Авг 2012, 16:11
Благодарил (а): 9 пъти.
Поблагодарили: 1 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот Faith_no_more » 25 Сеп 2013, 12:03

Не е университетът, а факултетът :wink:
Faith_no_more
Легендарен флуудър
 
Мнения: 2405
Регистриран на: 14 Мар 2010, 18:50
Благодарил (а): 421 пъти.
Поблагодарили: 411 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот MimiValerieva » 28 Окт 2014, 20:44

Здравейте! Тази година съм първи курс и ме интересува това как мога да си преместя изпитите по-рано, за да мога да отида на бригада. Някои ми казват, че за това трябва да питам в отдел "Студенти", други, че трябва да питам декана и да пиша молба до него. Въобще не съм наясно и ще съм благодарна ако някой ми разясни. Благодаря предварително : )
MimiValerieva
В началото бе словото
 
Мнения: 2
Регистриран на: 22 Сеп 2014, 19:41
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Заминаване на бригада

Мнениеот Kristo » 28 Окт 2014, 22:22

MimiValerieva написа:Здравейте! Тази година съм първи курс и ме интересува това как мога да си преместя изпитите по-рано, за да мога да отида на бригада. Някои ми казват, че за това трябва да питам в отдел "Студенти", други, че трябва да питам декана и да пиша молба до него. Въобще не съм наясно и ще съм благодарна ако някой ми разясни. Благодаря предварително : )

Прочети цялата тема, особено първите мнения.

Аз мога да добавя - пиши в молбата си, че искаш по-рано изпити защото планираш да влизаш в болница или ти предстои лечение в чужбина. Не се впускай в подробности и предполагам никой няма да те пита много-много защо така. Бележката може да ти послужи за някои преподаватели, не всички. Но и от теб ще се иска зор да почнеш по-рано да учиш за сесията. Мен ако питаш - прецени на кои изпити ще се пробваш и кои ще оставиш. Ако те скъсат на по-ранните изпити може да стане страшно. Гледай да ти остават малко невзети на есен.
"Смисълът на цивилизацията е да остави на следващото поколение повече начини за забавление, както и по-малко проблеми за решаване. Ако остави повече проблеми и никакви нови забавления, то това се нарича геноцид."

Кристо - За смисъла на нещата, 2014г.
Аватар
Kristo
очарователен тормозник
 
Мнения: 22913
Регистриран на: 30 Окт 2007, 23:22
Местоположение: Меден Рудник Сити
Благодарил (а): 416 пъти.
Поблагодарили: 629 пъти.


  • Similar topics
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Назад към ЮФ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта