Учебници - 1 курс

Подфорум към Юридическия факултет

Модератор: MidwinterSun

Учебници - 1 курс

Мнениеот ilianmm_ » 09 Авг 2014, 00:04

Здравейте! Тази година ще съм 1ви курс, специалност право. Претърсих форума, но никъде не намерих изведен списък с учебниците, по които ще се учи първата година. Бих искал да помоля някой от по-горните курсове, ако не е проблем, да нахвърля няколко от задължителните учебници. Може да сметнете, че е прекалено рано и да ме помислите за някой луд ентусиаст, но целта ми е ориентировъчно да знам какви пари трябва да заделя октомври месец. Не съм от София, ще живея на квартира, а предполагам правната литература няма да е много евтина. Освен това искам да попитам задължително ли е всички учебници да се купуват, трябва ли да са оригинал или може да са ксерокопия (разбрах, че някои преподаватели правят проблем, ако не сме си закупили оригинала), трябва ли да си вземем и съответните закони или тях можем да си ги гледаме и от интернет (все пак доста често законите се менят и ще е лудост, ако трябва да се сдобиваме с нови и нови книги за всяко издание)? Благодаря предварително! :)
ilianmm_
В началото бе словото
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Авг 2014, 23:51
Благодарил (а): 1 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Учебници - 1 курс

Мнениеот MidwinterSun » 09 Авг 2014, 00:35

Списък няма и да откриеш. Като почнеш лекциите и разбереш при кои преподаватели си, всеки си казва съответната литература. Така или иначе, нещата няма да ти трябват до сесията, с изключение на ОТП-то. Още повече, винаги можеш да учиш само от собствените си лекции и да дочиташ в библиотеката.
Що се отнася до законите - в първи курс по-малко ще ти трябват, от втори нататък вече са задължителни. Никой няма да ти забрани да си ги гледаш от интернет, но веднага ти казвам - със закон най-удобно се борави на ръка. И да, някои биват изменяни често. Всички си купуваме новите закони, когато е наложително.
Накратко, не си представяй някакви космически суми. Така или иначе, можеш да купиш учебници на старо, продават се под път и над път. Пък и няма да тръгнеш да правиш сериозен пазар в рамките на тази година.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
лейди британска котка
 
Мнения: 9043
Регистриран на: 01 Авг 2008, 10:46
Местоположение: София
Благодарил (а): 317 пъти.
Поблагодарили: 1110 пъти.

Re: Учебници - 1 курс

Мнениеот ilianmm_ » 09 Авг 2014, 09:51

Благодаря за информацията. :)
ilianmm_
В началото бе словото
 
Мнения: 2
Регистриран на: 08 Авг 2014, 23:51
Благодарил (а): 1 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

Re: Учебници - 1 курс

Мнениеот Sandra » 26 Авг 2014, 17:44

Аз лично изключително много съжалявах в първи курс за парите, които изръсих по книжарниците. Реално учебници не трябват, ако структурирано си е водил човек лекциите през годината.
Запазих си само ОТП и Римското на Андреев, защото ги ползвам като един вид енциклопедии :)
Intimacy is a four-syllable word for, "Here are my heart and soul, please grind them into a hamburger, and enjoy."
Аватар
Sandra
Freak
 
Мнения: 299
Регистриран на: 09 Авг 2006, 17:44
Местоположение: на края на Вселената
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.


Назад към ЮФ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron