Страница 1 от 1

Екология или биология

МнениеПубликувано на: 07 Окт 2014, 22:12
от Cloverrr
Здравейте! Когато ме приеха екология смятах, че специалността биология дава реализация, само като преподавател, но вътрешно биологията е моята страст. Ще се радвам да споделите повече и за двете специалности, защото обмислям да се преместя.

Re: Екология или биология

МнениеПубликувано на: 08 Окт 2014, 02:44
от clinical_dead
Биологията изобщо не дава право да се преподава. Не е с педагогически профил. Все пак обаче не съм от биология, нито екология. За повече инфо по-добре да си говорим във факултета, там ще можеш да питаш и хора от специалностите, които те интересуват, защото от тях няма представители във форума.
Ако искаш пиши на лично. ;)

Re: Екология или биология

МнениеПубликувано на: 13 Окт 2014, 11:32
от Niq
Специалността не е с педагогически профил,но съвсем спокойно можеш да работиш като преподавател по биология,още в характеристиката и в сайта на СУ пише,че можеш да работиш в педагогически институции. За завършилите биология има и магистратура за преподавател по биология на английски език. Ако отидеш във факултета надали в отдел ''Студенти'' или където и да е ще ти обърнат внимание,но нищо не пречи да се пробва. По-скоро е хубаво да се разгледат форумите за професионална реализация,курсове,насоки за работа. Повечето ми приятели със специалност ''Биология'' не работят по специалността си,за това не мога да бъда полезна практически там,имам познания само за реализацията на медицинските кадри след университета. :)

Re: Екология или биология

МнениеПубликувано на: 17 Окт 2014, 17:33
от Cloverrr
Благодаря и на двете Ви!