Страница 1 от 1

Биология/Биотехнологии - задочно обучение

МнениеПубликувано на: 16 Сеп 2015, 04:30
от MissAngel
Здравейте! Понеже обмислям дали да кандидатствам в Биологическия факултет и по-точно съм се насочила към Биология или Биотехнологии задочно обучение, та ме интересува как протичат занятията, колко седмици са, задължителни ли са всички лекции и упражнения, има ли и кога практики. Дали бих могла ако запиша една от двете специалности да съчетавам ученето с работа или няма да се получи? Освен това коя от двете специалности е с по-голям шанс за реализация в България? Моята мечта е да работя в лаборатория, но не знам в такъв случай кое е по-добре от двете, може би биотехнологии?

Re: Биология/Биотехнологии - задочно обучение

МнениеПубликувано на: 07 Яну 2016, 16:10
от suzencetooo
Здравейте! Мисля да кандидатствам биотехнологии и ме интересува в какво се състой изпита по биология? Дали е само тест или има и теми? :)

Re: Биология/Биотехнологии - задочно обучение

МнениеПубликувано на: 08 Яну 2016, 08:05
от Хаос
suzencetooo написа:Здравейте! Мисля да кандидатствам биотехнологии и ме интересува в какво се състой изпита по биология? Дали е само тест или има и теми? :)


КСК 2015 >>> Програми за изпити >>> Биология

Цитирам:
"Конкурсният изпит включва:
1. Тестови задачи (30 бр.) от материала за VІІІ, ІХ и Х клас;
2. Тема от учебния материал за ІХ и/или Х клас.
Темата изисква обобщаване на биологични знания, включени в повече от един въпрос от програмата.
Писмената работа следва да бъде логично подредена, с ясна структура и да доказва, че кандидат-студентът умее да излага изчерпателно и аргументирано знанията си, като наред с това, притежава необходимата обща, биологична и езикова култура."