Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение

Подфорум към Факултета по славянски филологии

Добавяне на картинка към профила, в подписа или в мнение

Мнениеот mebbeth » 11 Авг 2008, 19:03

Добавяне на картинка в профила (аватар)

Когато поставите картинка към профила си (аватар), тя се появява при постингите, в лявото поле, под прякора. За да прикачите картинка към профила си е нужно изображението (картинка, снимка) да е качено някъде в интернет. Вземете адреса на избраната картинка, трябва да е нещо от рода на http://www.kartinkata.com/avatar.gif (или .jpg, или .png накрая). За да прикачите картинката, в Потребителски панел=> Личен профил (вляво)=> Аватар (вляво). Поставете (десен бутон -> Paste) адреса на избраната картинка в полето Качи от външен URL адрес:, или качете картинката от собствения си копютър. Натиснете бутона Изпрати.


Добавяне на картинка в подписа

За да поставите картинката в подписа си, влезте Потребителски панел=> Личен профил (вляво)=> Подпис (вляво) и поставете адреса на избраната картинка между код: [img]и[/img]
Трябва да изглежда като: [ img] http://www.kartinkata.com/podpis.gif [ /img].
Натиснете бутона Изпрати , за да потвърдите промяната на профила.

Добавяне на картинка в мнение

За да се появи картинка към дадено мнение е необходимо тя да бъде указана с правилен код и адрес. Когато искате да публикувате картинка в мнение или в подписа, необходимо е адресът на картинката да е поставен между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между [img]и[/img].

Картинката, която искате да покажете, трябва да се намира в Интернет. За да покажете изображение в съобщението си, трябва да затворите линка към картинката:
[img ]http://www.kartinkata.com/images/mojpic.gif[/img ]

Ако желаете картинката да бъде представена с линк, който да я отваря, пействате адреса на картинката между [url]и[/url], трябва да се получи нещо като:
[ url=http://www.phpbb.com/][img]http://www.phpbb.com/images/phplogo.gif]Моята снимка[/url].

Или използвайте системата за прикачане на файлове на самия форум, която се намира точно под празното поле за публикуване на мнение!

Aдресът на картинката трябва да е пълен, реален адрес - трябва да започва с http://и да завършва с .gif , .jpg или .png. Ако картинката е указана правилно, но не се зарежда - това може да се дължи на проблеми с връзката, на проблеми със сървъра, на който е картинката, на забрана от страна на другия сървър да се ползват картинките на чужди сайтове и т.н. Други причини да не се появява картинка - неправилно написан адрес, адрес на снимка от сървъри, които не се виждат от чужбина (тези изображения се виждат от потребителите, които са в България, но не се виждат от посетителите, които са в чужбина) и др.

За да качите снимките си в Интернет, може да ползвате някой от многобройните сайтове, предлагащи тази услуга:
http://www.foto.bg
http://www.snimka.bg
http://www.bgphoto.net
http://foto.bg-book.com
http://www.photobucket.com
http://photos.yahoo.com
http://webshots.com
http://www.picvalley.net
http://imageshack.us
Аватар
mebbeth
PIOUS GORGON
 
Мнения: 1191
Регистриран на: 14 Юли 2007, 16:57
Местоположение: София
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 22 пъти.

Назад към ФСлФ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта