"Бизнесът в действие"

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

"Бизнесът в действие"

Мнениеот Adikova » 01 Фев 2010, 18:38

Business in Practice

През месец март AIESEC България организира проекта Business in Practice, с който поставя предизвикателството пред българското образование с въпроса: могат ли българските студенти да отговорят на нуждите на бизнеса?
Проектът се осъществява за пета поредна година, като предишните издания бяха изключително успешни и предизивкаха голям обществен интерес и дискусии в света на бизнеса и в университетските среди. В рамките на проекта, в три последователни дни се срещат и откриват своите допирни точки представители на студентите и на корпоративния свят. Мениджъри на водещи компании на българския пазар предоставят на студентите за разрешаване реални казуси от своята практика, за да получат гледната точка на младите и потенциални хора, като същевременно придобиват поглед върху релевантността на нашата образователна система. От своя страна, внимателно селектираните студенти участници в проекта, предизивкват себе си в състезание със своите колеги и показват способностите си за справяне с реални бизнес проблеми, като имат възможността да впечатлят присъстващите мениджъри със своите качества и умения и да се докажат като ценен потенциален служител.

През 2010 година проектът Business in Practice ще се проведе във всички градове, в които има локални офиси на AIESEC (София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград и Свищов), като по този начин студентите от над 15 водещи университета ще имат възможността да кандидатстват и вземат участие.
В София ще се състоят три издания на Business in Practice: от 05.03. до 07.03. е проектът на AIESEC София – УНСС, който се нарича „Бизнесът в действие: Корпоративна социална отговорност”. Следващата седмица – от 12.03. до 14.03. се провежда проектът на AIESEC София – Технически Университет, наречен „Бизнесът в действие – Техническото предизвикателство”. В дните 19.03. - 21.03. е националното издание на Business in Practice на AIESEC България, което ще се проведе в Софийския Университет и на него ще прсисъстват студенти от цялата страна, включително най-добре представилите се участници в проекта от различните градове.

Специфичните нужди на студентите и компаниите с техническа насоченост раждат формата
„Бизнесът в действие: Техническото предизвикателство”.
Студентите в областта на Информационните технологии ще могат да проверят практическите си познания, изпитвайки ги чрез предоставените им реални технически казуси. Те ще бъдат разделени в отбори от по 5 души, като на всеки 2 отбора ще се предоставя по един казус, който те ще решават паралелно в рамките на един работен ден. Конференцията ще включва още: дискусии, обучителни семинари, презентации и определяне на отборите-победители. След официалното закриване всички участници, партньори и организатори ще бъдат поканени на заключителен коктейл.

До момента компаниите, които ще участват с предоставяне на казус са: SAP Labs, Schneider Electric, Bulwork, Infragistics, Interconsult Bulgaria, Oskar-El.

Повече информация и формата за кандидатстване можете да намерите на официалния сайт на проекта „Бизнесът в действие - Техническото предизвикателство”: http://www.tu.aiesec.bg/bip/ .
Adikova
В началото бе словото
 
Мнения: 10
Регистриран на: 20 Ное 2009, 13:08
Благодарил (а): 0 пъти.
Поблагодарили: 0 пъти.

  • Similar topics
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Назад към Работа, стаж и кариера

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта