Софийски Университет на NMUN 2012 - New York

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератор: Ангел

Софийски Университет на NMUN 2012 - New York

Мнениеот KeineSonne » 02 Ное 2011, 15:36

Здравейте колеги, започна подаването на документи за участие в студентската делегация на СУ в Ню Йорк на най-мащабната симулация на ООН. По-долу е основното инфо за проекта, а на линка най-отдолу - подробностите за кандидатстване и какво ще правят делегатите. Срокът за кандидатстване е до 20 Ноември :wink: Всичко, освен разходите за визи, се покрива от бюджета на проекта.

Изображение

Конференцията Национален Модел на Обединените Нации (НМУН) e най-мащабната по рода си симулация на структурата и дейността на ООН и се провежда всяка година в Ню Йорк, САЩ.

Целта на формата е да позволи на отличили се студенти от университети от САЩ и Европа да влезнат в ролята на делегати на предварително възложена им държава и да се запознаят по-обстойно със структурата и функциите на ООН като възпроизведат процеса на вземане на решение на основните органи на Организацията (Генералната асамблея, Съветът за сигурност), както и на някои специализирани, междуправителствени и регионални организации (Международната здравна организация, УНИЦЕФ, НАТО).

В рамките на пет дни, колкото продължава самата симулация, делегатите получават шанс да приложат на практика уменията си да дебатират, да водят преговори, да лобират за дадени интереси, да създават политики и не на последно място - да оформят съюзи и стратегически партньорства. Установените процедури за правене на изказвания, предложения за водене на дебати и за изготвяне и гласуване на резолюции са максимално близки до реалните правила за работа в международната организация.

За повече информация за симулацията НМУН:

http://www.nmun.org/

http://www.nmun.org/nmun_ny.htmlПроектът ”България на НМУН 2010-2012”

За трета поредна година неправителствената организация „Асоциация на студентите по социология в Софийския университет” (АСССУ) организира участието на българска делегация от високо мотивирани студенти от Софийския университет в симулацията. Това се случва благодарение на спечелен проект от „Асоциация на студентите по социология в Софийския университет”, който е финансиран от „Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust)” и „National Collegiate Conference Association” (организаторите на НМУН в Ню Йорк).

През 2010 и 2011 първите две делагации, всяка представена от десет студенти от Софийския университет, взеха участие в конференцията, представлявайки съответно Чехия и Естония. Ето и част от впечатленията на делегатите от втората година: http://www.asssu.eu/node/328

За третата година на този мащабен проект отново търсим да сформираме екип от осем млади ентусиазирани студенти от Софийския университет, които, заедно с двамата координатори на проекта Зорница Драганова и Ивета Стоянова, да представят Софийския университет на НМУН 2012.

Подробности за изискванията към кандидатите, както и информация за необходими документи:
http://asssu.eu/nmun2012
Изображение Изображение
Аватар
KeineSonne
you are a state of mind
 
Мнения: 1079
Регистриран на: 09 Окт 2004, 18:09
Местоположение: before the dawn
Благодарил (а): 11 пъти.
Поблагодарили: 20 пъти.

  • Similar topics
    Отговори
    Преглеждания
     Последно мнение

Назад към Студенти - общ форум

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 0 госта